keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Onko sisua vapauttaa suomalainen työvoima ?

Suomea voidaan elvyttää ilman leikkauksia. Leikkauksien pitää olla tekoja, eikä taloudellisia päätöksiä. Tuijotetaan liikaa rahaan, ja se ei auta yhtään mitään.


 Päästä mut töihin.

Valepätevyydet

KAIKKI lupakortit, jotka ei ole ammatillisia koulutusjärjestelmämme pätevyyksiä, pitää poistaa.
Kuorma-auto kortin omaavan pitää saada ajaa autoa työkseen. Laatoittajan pitää voida laatoittaa ilman lupakorttia. Ruohonleikkaajan pitää voida ajaa ruohoa ilman tieliikennekorttia. Rakennustyömalle pitää päästä työharjoitteluun ilman korttia. Tilapäistä nakkikojua on voitava pitää ilman hymynaama-tarkastuksia tai hygieniapassia.

Meillä on n. 50 erilaista epävirallista pätevyyttä, jotka koskettaa monia aloja. Nämä ovat ilmestyneet 15 vuoden aikana. Yksittäinen pätevyys maksaa satoja euroja työnantajalle kokonaisuudessaan, ja koulutuksen käyminen ottaa monta päivää pois vuotuisesta työpanoksesta, joka on paljon enemmän kuin nykyiset pyhäpäivät. Kaiken lisäksi suurin osa näistä valepätevyyksistä on uusittava 5:n vuoden kuluttua.

Nämä pätevyydet ovat pääsääntöisesti vakuutusyhtiöiden kikkailua, joilla on taloudellinen tausta, joka säästää vakuutusyhtiöiden korvausrahoja. Yleisölle ne on esitetty yleisen turvallisuuden parantavina lakipykälinä.
Mikään näistäkään korteista ei ole oikea ammattitutkinto, mutta ne vaaditaan työhon pääsemisessä.

Poikani 16 v keksi tuossa, että hän ostaa grillin, ja menee myymään makkaraa ja kahvia mopomiittiin ikäisilleen. (200 mopoilijaa kokoontuu joka vkl Jyväskylässä)  Mutta tätä hän ei saa tehdä, puuttuu mm. hygieniapassi ja toiminimi. Tälläinen nuori pienyrittäjyys on oltava ehdottomasti mahdollista. Sama tulee koskea maahanmuuttajaa. Vaikka hän ei osaisikaan suomea. Eipähän syrjäytyisi ja alkaisi rikolliseksi, kuten suomalaisillekin käy toisinaan.

Tämä korttiasia on vain jäävuoren huippu. Turhaa byrokratiaa on monella alalla, ja ihan elämisessä. Ja aina jokin henkilö on tarkkailemassa lakien noudattamista valtion palkoilla.
Mm. pois heitetystä kodinkoneesta ei saa mennä purkamaan varaosia, tai sitä ei saa ottaa korjattavaksi, koska metalliromut on pidettävä lukkojen takana (Laki). Miksi? Koitetaan kierrättää, mutta käytännössä se estetään. Tässäkin olisi työttömälle kodinkonekorjaajalle duunia.

Ilmapiiri

Jokaisen kansalaisen olisi voitava tehdä "pimeää" työtä 300 € kuukaudessa sen vaikuttamatta mitenkään asumistukiin ja työttömyyskorvauksiin, tai työssä olevana veroprosenttiin (Saksassa 450 €).
Tämä elvyttää ihmisten välistä yksityiskauppaa, piristää henkisesti ja tuo markkinoille pieniä palveluita.

Ihmisen tulee voida päättää, milloin, missä ja miten hän työskentelee. Tämä on vapautta. Vapaudesta tulee hyvä mieli, sillä tuntee että voi vaikuttaa omaan elämäänsä. Ihmisen on päästävä töihin, vaikka heti ja vain puoleksi päiväksi. Meillä on tekemätöntä työtä vaikka kuinka.

Tällä hetkellä ihmisissä näkyy lannistumista ja toivottomuutta, joka on tosi surullista. Suomalaiset rautaiset ammattilaiset on osin jo lyöty.

Soitin verottajalle: laki on sellainen, että jos vaikka teet ja myyt villasukkia, niin tulot olisi ilmoitettava veroilmoituksessa. Verottaja kyllä kehaisi, että langat ja puikot saa sitten vähentää tulonhankkimiskuluina.. heh. :) Toki voi ilmoittaa, mutta se vaiva ja aika..

Keskustelin myös rakennustyömaalle ilmestyneen verotarkastajan kanssa: He kertoi, että saavat kiinni 2 pimeää työntekijää vuodessa. Kiertävät 2 työmaata päivässä. Kysyin, että kaippa se teidän palkan korvaa... Jos ajatellaan tuottavasti, jota nykyhallitus tekee, niin karsisivat edes kaiken tuottamattoman työn pois valtiolta.

Byrokratian ja kaikkein tarpeettomien ilmoitusten purkaminen vähentäisi valtion kuluja todella paljon, ja vähentää monilla aloilla työnantajakustannuksia merkittävästi, sekä lisää työn tehokkuutta ja työntekijän monialaisuutta ja motivaatiota. Jo pelkkä lupakorttien poistaminen koulutuspäivineen toisi paljon enemmän työpäiviä, kuin hallituksen kaavailemat leikkaukset sairaslomista, jne.

Toki työttömäksi jäisi vino pino virkamiehiä. Mutta tällä meiningillä työttömiä tulee lisää todella paljon muutoinkin. Tämä ei maksa mitään, eikä kenenkään tarvitse tinkiä mistään. Työllistäkää ne irtisanotut virkamiehet tutkimaan jokainen ala, ja vapauttamaan turhat esteet tieltä pois.

Ja vaikka me luovutaan kaikista ed. mainituista valepätevyyksistä, kansalaisen turvallisuus ei siitä heikkene juuri mitenkään. Jokaiselta löytyy rohkeutta ja halua ostaa kananmunat torikauppiaalta, tai makkara mopomiitin teiniyrittäjältä, eikä sieltä "turvallisesta" K-marketista.

Raha alkaisi liikkua, ja kaiken alku on pienessä. Ei voi siirrellä satasia, jos ei ole kuin euroja lompakossa. Ihmiset uskaltaisi korjauttaa vaikkapa autonsa naapurin työttömällä autoasentajalla.

Ja kaikki, mitä me täällä suomessa tehdään sisäisesti, maalataan omia talojamme, rakennetaan kesämökkejä, tehdään innovaatioita, jne, nostaa maan arvoa. Kaikkihan täällä kuuluu lopunperin Suomelle, eli meille kaikille, tavallaan.

 EU ja direktiivit ei ole este
EU ja direktiivit on este?

EU eikä CE ole este. Euroopassa saa tehdä töitä. Ihan turha vedota, että EU kieltää. Olen perehtynyt direktiiveihin mm. innovaatiotyöni puolesta. Valitettavasti se on suomalainen laki ja virkamies, joka estää asiat jopa ymmärtämättömyyttään.
Soitin erään asiakkaani tarpeesta EVIRA:an, ja virkamies sanoi, että Suomi on ihmeellinen: Vaikka ollaan eu:ssa ja määräysten pitäisi olla yhteneväisiä, niin esim. italialainen ravintoloitsija ei saa täällä pitää ravintolaa, koska Suomella on omat paljon rankemmat määräykset. Ja niin, muut eu-maathan kasvattaa bkt:aan koko ajan, jopa Kreikkakin, ainoa on Suomi,jossa menee alaspäin ( linkki ) (En muuten halua haukkua virkamiehiä, sillä he ovat kyllä ihan kusessa näiden määräysten kanssa).

Mainitaan tähän nyt esimerkiksi vielä lakkautetut sahat, ( CE merkin väärinymmärrys) ja nuo ammattiliikennekortti, tieturvakortti jne. Kaikki vaan sen takia, että Suomi ei osannut selittää EU:lle asioiden oikeaa tilaa, suomalaista osaamista, käytyjä riittäviä kouluja (autokoulun opetukset) ja ammattitaitoa, sekä tarvetta. Ei ollut myöskään munaa sanoa napakasti EI.

Tämä maa on aivan tukossa. Maastamuutto voimistuu koko ajan. Jopa eläkeläisiäkin menee Viroon muutama tuhat / vuosi, kun saavat siellä paremman palvelun ja rahat riittää kulttuuriin, hyvään terveydenhoittoon ja ulkonasyömiseenkin. Ulkosuomalaisia on tällä hetkellä ehkä jo vajaan miljoonan verran. (Lähde)

Kenellä olisi perkeleenmoista suomalaista sisua raivata tämä maa toimivaksi ? Toki osa niistä aloista, joita ei "säännellä" valepätevyyksillä ja luvilla, menestyy. Vapaata toimintaa on vaikka IT-alalla. Ja sen näkee menestyksestä.

SP


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Puhut asiaa. ��

Anonyymi kirjoitti...

täyttä totta ja lisäisin vielä samanlaisen mokoman...mikähän tän on oikein tähän vieny.ulkomailla ollessa aina miettii kuinka vapaata elämä voi olla.sielä ei itketä pikkuasioista.Hyviä jatkoja Samuli laivanmyynnin jälkeen koko perheelle ja tee ny ihmeessä jatkossa joku blogi mitä voi seurailla. T. Samppa Nokialta

S-P kirjoitti...

Kiitos, joo. Tässä blogissa on niin paljon asiaa, että en hävitä. Öljypolttimen säätämisestä suomen politiikkaan.. heh. Kyllä tässä vielä talven aikana tulee laiva-asiaa, kun remppaan hiukka loppuun tätä ennen luovutusta.

S-P kirjoitti...

Heh, tuttu meni täyttämään omaa mig-hitsauskoneen co2 kaasupulloa. Liike ei enää täyttänyt, sillä siihenkin tarvitaan jokin uusilupakortti. (toiminut vuosia ihan laillisesti alalla) Liikkeen pitäjä sanoi, että ei kannata/motivoi mennä kursseille, pitäisi laittaa liike kiinni muutamaksi päiväksi. Siihen taas ei ole oikein varaa, joten tuumaili lopettavansa koko putiikin. Harmi, sieltä sai edullisesti. Seuraava kortit opiskellut liike on jo huomattavasti kalliimpi. :(

Anonyymi kirjoitti...

Wahlroosista voi muuten olla mitä mieltä vaan, mutta yhdessä asiassa hän sanoi totuuden: sääntely ja byrokratia haittaa eniten pieniä toimijoita, isot tykkäävät siitä juuri sen takia. Jatkossa hitsauskaasunkin joutuu sitten hakemaan kartellilta kovemmalla hinnalla..

Kiitokset SP:lle rautaisesta tekstistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ompa se vielä oma lukunsa tuo yrityslaina ja sen takaisin maksu, jos ken sellaisen lainan ylipäätään pystyy ottamaan tai saamaan.
Tuotannollisessa toiminnassa on pakko saada suuria pääomia laajentamiseen, tai vaikkapa jo aloittamiseen.
Pienyrittäjä tai jo vähän suurempikin, ei voi henkilökohtaisesti pitää lomia eikä varsinkaan sairaslomia, huoli ja stressi on päällä 24/7, että saadaanko velka maksettua pois.
Jos perustaisin vaikka metallikoneistamon, niin koneet tottavie maksaa, vanhoilla koneilla kun ei saa aloittaa jos saat tekesiltä investointitukea, uudet koneet on oltava, jos et saa investointitukea niin vanhoissa koneissa on oltava turvamääräykset täyttävät turvalaitteet, jotka haittaa näkyvyyttä tarkoissa työvaiheissa.
Eikä nekään vanhat koneet mitään halpoja ole, elleivät ole jo melkein Steenan kynnyksellä.

artolauri kirjoitti...

AINA, kun poliisit ja muut paskavirkamiehet annetaan päättää. Mitä kansalainen saa tehdä. On asiana jo systemaattisesti tuomittava asia!

16 Vuotiaat EI saa enää mennä nettiin. >Kun POLIISI näkee muksujen pelaavan netissä. Saadaan siitä jatkossa syy sakottaa! Sairasta kaikki tyyni!

POLIISIUS on sairautta.
---
Arto Lauri 161. Angel 2

https://www.youtube.com/watch?v=q_LlpbfG_wA
------

Arto Lauri 160. RED 2

https://www.youtube.com/watch?v=vBGm7-3ldZo
---

Arto Lauri 159. AIR 5

https://www.youtube.com/watch?v=uNdsv0T4LHc
-------

The BARC Videos kirjoitti...

Kopioikaa toi teksti ja lähettäkää valtiolle!