tiistai 25. kesäkuuta 2013

Muuttoilmoitus, niin minne?

Omenoita (uuni-) kapyysistä odotellessa piti kirjoittaa..

Pistää hymyilyttämään, kun soiteltiin tuonne väestörekisterin muuttoilmoituksien vastaanottajalle. Se, miksi sinne piti soittaa, johtui siitä, että netin kautta tehtävä muuttoilmoituslomake ei hyväksynyt tyhjäksi jäävää uusi osoite -kenttää.

Nainen palveli puhelimitse hyvällä ilmapiirillä. Neuvoi, että Suomessa voi asua ilman osoitetta hyvinkin. Mutta kunta pitää valita. Sillä ei ole kuulemma merkitystä, että oleileeko ko. kunnassa, mutta jokin kunta kuitenkin pitää valita. Ilmeisesti tämä liittyy äänestykseen ja verotukseen.

Virkailija ei tiennyt, missä kunnassa on halvin veroprosentti, joten kunta jäi tällä haavaa valitsematta. Asian voi kuitenkin korjata puhelinsoitolla.

Tuo veroasia ei ole ihan merkityksetön. Netissä oli Kauppalehden tekemä tutkimus: Keskituloinen saa käteen 1700 € enemmän halvemman verotuksen kunnassa verrattuna kalleimpaan. Halvin oli Ahvenanmaalla joku paikka, ja kalleinta Pohjoiskarjalassa. Mantereella eniten käteen jäi Kauniaisilla. :) Ilmeisesti minusta tuleekin sitten Kaunialainen, Kauniainainen, Kauniaislainen kansalainen (?) joka näyttää tuon netistä löydetyn kuvan perusteella aika merkittävältä paikalta.

Ei kommentteja: