keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kosteusvaurio kapyysissä ja Jakilin viimeinen matka

Jaa, unohtuikin vielä, että kapyysin lattia tuli kaivettua auki. Nurkassa olikin hieman kellarin hajua havaittavissa aikaisemmin. Lattialla oli muovimatto, ja muovimaton alla vaneria. Vanerin alla routamatto, ja routamaton alla alkuperäinen betoni. Vesi lattian väliin oli päässyt tiskipöydältä. Altaasta roiskuva vesi valui tiskipöydän tason kulmasta mikroaaltouunin alta keittiön nurkkaan, ja sieltä hyvin sitten imeytyi noihin eri materiaalien väleihin. Ja kun päällä on muovimatto, niin ei varmasti kuivu, ikinä.

Onneksi sattui tuulinen päivä, ovet vaan auki, ja betoni kuivui pinnastaan jo tunnissa. Vanerilevyt ja muut puumateriaalit oli jo multa-asteella, en kelpuuttanut niitä edes saunapuuksi. Betoniin ruiskutin klooria, jotta mahdolliset homeitiöt kuolevat. Klooria on muuten halpaa ostaa uima-allasosastolta vaikkapa Kodin terrasta. Sitä laimentamalla saa paljon homeenpoistoainetta. Toki voi ostaa rautakaupan maaliosastolta homeenpoistoainetta, mutta se on sitä samaa klooria, joskin vaan 5-10 kertaa kalliimpaa, kun on jo valmiiksi laimennettua.
Siinähän nyt Chaplinit ja Hitchcockit kattelee märkää betonia.

Ja sitten toi vanha öljytankkeri Jakil. Se on kuulemma seisonut tossa paikalla joidenkin kertoman mukaan 20 vuotta, joidenkin toisten mukaan 30 vuotta. Räpsööläiset ovat jo tottuneet siihen, ja kai siitä on tullut jonkinlainen maamerkkikin. Aluksen runko on jotain 100 vuotta vanha, ja paikallisten mukaan se on tehty öljytankkeriksi joskus, mutta sillä ei ole paljoakaan öljyä ajettu. Alus on huonokuntoinen, vuotaakin aika paljon. Konehuone on päässyt veden valtaan, ja kone on menny kelvottomaksi. Nyt aluksen on ostanut paikallinen romuliike, ja kuten aikaisemmin mainitsinki, aikoo nostaa ja kuljettaa sen pihalleen varastoksi.

http://www.youtube.com/watch?v=Hz46JzzqVwE&feature=youtu.be
Tossa videopätkä, kun Jakil tuosta vierestä lähtee vuosikymmenten jälkeen liikkeelle Alfons Håkansin hinaajan vetämänä maihinnostopaikalle. Miehistö totesi lähtiessään: Toivottavasti tästä ei tule sukelluskohde tässä matkan aikana.

Ei kommentteja: