lauantai 30. marraskuuta 2013

Talvi tulee, tällöin kuuluu ostaa villaa.


Heräsin päiväunilta, ja huomasin, että maa on valkeana. Talvi. Samalla kun hain Porin rautatieasemalta Penttinen jr:n, joka tuli viikonlopun viettoon, kävin ostamassa kodin terrasta pari paalia 50 millistä villaa. Oikeastaan ajattelin ajaessani, että mihinkähän sitä tarvitsen. Se vaan taisi olla sellainen pakkoliike, jäänne, että kun tulee talvi, niin pitää ostaa villaa. heh..
Tämä on varmaan sellainen pesänrakennusvietti jostain ammoissilta ajoilta.
Kun saavuttiin Suukkoon, niin villoille keksittiin pakonomaisesti jokin paikka. Ja se löytyi korsteenikuilusta. Tämä kanava on konehuoneen tuuletuskanava, ja samalla kaikkien koneiden pakoputkien kulkureitti katolle. Konehuone on tarkoitus pitää lämpimänä talven, jolloin kanavan joutaa tukkimaan/eristämään. Villat leikattiin mittoihin ja lätkittiin paikoilleen. Samalla loppui öljykattilan piipun kondensssiongelma: se kun tiputteli vettä konehuoneeseen, koska oli niin kylmässä kulkiessaan katolle.

Toinen villapaali lienee hakeutuu konehuoneen seinäeristeeksi, huomenissa.

 Ulkona sataa lunta, josta tulee aika jouluinen mieli. Jr:n kanssa kokkailtiin illankähmyssä kapyysissä, tuloksena 4 pellillistä joulutorttuja sekä koko pellin kokoinen liha-muna-riisipasteija. :) Syötiin itsemme liki ähkyyn. Voitaikina on kyllä aika hyvää kamaa. Enpä keksi mitään voitaikinasta tehtyä, mikä maistuisi huonolle.
.. Ja toki myös laivakoiraa kiinnosti joulutorttupuuhat. Ei liene senkään suu ole tuohesta tehty.  Kolme torttua sai hännän heilumaan ja iloisen ilmeen kuononpieliin. :)

Ei kommentteja: