tiistai 12. elokuuta 2014

Ilmalämpöpumppuja, jolla ja mokkulatappelua

No-niin, tässä on rauhoituttu jo.

Kuvia ei ole, koska en kuvannut. Itseasiassa hermostuin tuohon Lumiaan. Hiton winukkapuhelin. Ostin kaupasta Jollan joka ei kellu, siis puhelimen. Näyttää hyvältä, tuossa se brykalla päivittää itseään. Sailfish käyttöjärjestelmä tuntuu kivalta, ei ole sidoksissa windowsiin tai androidihommiin.

Sitten tuo remppapuoli. Laiva on vieläkin sekaisin kaikenlaista säkkiä ja muuttolaatikkoa. Vaatehuone ei ole valmis, ja alakerran vessakin on vaiheessa. Mutta kerta tänne turkuun tulimme, niin tuo Ultimatemarket on likellä. Sinne siis, ja mukaan tuli 2 kappaletta ilmalämpöpumppuja. 1 kpl 13:nen invertteri ja 1 kpl  10 invertteri. 13:nen menee täkin alle, ja 10 tulee täkin päällä oleviin tiloihin.

Mikäli sähkö noille tuotetaan itse, niin lämmityksen kilowattihinnaksi tulee n. 6 centtiä.(en jaksa selittää nyt tähän lämpövoimakoneiden hyötysuhteita tarkemmin, mutta pääpiirteittäin 1 litra löpöä pitää sisällään 10 kWh, ja 1/3 osa siitä tulee sähköksi, ja lämpöpumppu taas kertoo sähkön 3:lla, joten lämpöä tulee 16,6 kWh litrasta löpöä tällä menettelyllä. Siis mikäli dieselkoneesta otetaan lämpö talteen myös pakokaasusta.

Tälleen. huomenna voiskoittaa saada vaatehuoneen mallilleen, niin tuo kauniimpi osapuoli pääsee laittelemaan säkkien sisältöä hyllyille.

Ai niin, netti takkuaa todella hyvin. Piti laittaa mokkula muoviseen limsapulloon, (tyhjään) teipata pullo VHF:n antenniin tuonne korkealle, jotta jonkinlainen yhteys toimii. Siltikin nettiradiota joutuu pitämään taustalla auki, jotta yhteys ei nukahda.

Ai niin 2. Niin , kissa siis tuli takaisin siellä uudessakaupungissa. Ja siksi tänne Turkuun kiirehdimme, koska lapsilla alkoi koulu maanantaina täällä. Koulut kun ei tunnu kelluvan perässä, ja yksityisopettajaan ei ole varaa... heh

Ei kommentteja: