sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Saksan kanavat ja ilmaisia karttoja

Ei siis televisiokanavat, vaan vesireitit. ns. Wasserstrasse
Saksassa ajetaan paljon rahtia vesiteitse. Siksipä onkin saatavilla hyvää materiaalia, syvyyksistä ja sillankorkeuksista.
Kanavilla on luokitukset. Matalimmat sillat ovat 2 metriä, korkeimmat toistakymmentä.
siltojen korkeuden lisäksi ongelmaksemme tulee syväys, joka vaihtelee puolesta metristä n. viiteen. Tällä hetkellä esim. Elbellä on jokin ongelma: Siellä on vain 80 cm vettä! Kanavathan ovat tehty jokipoomuille, jne. Eikä Esim SuukkoI mahdu mitenkään Berliiniin ilman mastojakaan. Katselentätä siksi, että pitää tietää, paljonko leikataan matalammaksi tuota SuukkoII:sta.

Linkki tässä Saksan kanavakarttaan, jonka voit ladata koneellesi ja 
vaikka tulostuttaa seinälle (clic)


Näitähän katselen siksi, että heinäkuun lopulla kaiketi päästään lähtemään Suomesta tuolla Suukko II:lla kohti nykyistä kotikaupunkiamme, Berliiniä. Iso nuoli Berliinin kohdalla. Pienet punaiset nuolet mahdollinen reittimme, eli Travemündestä sisään ja sitten meneekin aikaa kanavissa. Puolan kautta Oder-jokea pitkin ei ilmeisesti syväys mitenkään riitä. Nuo siniset nuolet ovat vaihtoehtoinen suorempi reitti, mutta ilmeisesti liian matala. Perämies tossa juuri noituu noita karttoja huuli pyöreänä ja kiroilee..:D

Ja btw, meillä ei ole mitään navigointilaitteitakaan. Ja pitänee selvittää jos kerkee ton kanavakortin opiskelemaan.

Lisäksi hankintalistalle kesän aikaan menee ihan kaikkea mahdollista. Listaan tähän jotain itselleni muistiin merenkulkuun liittyvää, ja saapa tuo perämies lukea tästä.
-navigointisofta ja tietokoneet x2 (toinen läppäri) ja paperikartat, varsinkin kanavista.
-kiikareita, AIS, yms..
-VHF puhelin, mielellään sillä hätäpainikkeella.
-hakuvalo
-mielellään ylimääräinen plotteri, jossa kaiku (kanavien veden korkeus vaihtelee aika hyvin)
-pelastusliivejä
-Kelluntavarusteita
-Hätäraketit, yms
-Vakuutukset
jne...

Netin syövereistä löytyi ilmaisia maailman laajuisia merikarttoja,joita voi jopa ladata itselleen. Tiedä sitten ovatko miten ajantasalla. Jos jollain on kokemusta tästä OpenSeaMaps:sta, niin kuuntelen mielelläni.

Telakka varattu.
Tähän tietoon juhannus menee telakalla Räpsöössä. Puhallus ja maalaus kaikilta niiltä osin, mitkä ovat valmiina. Pohja ainakin. Saamme kaveriksi ilmeisesti Suukko I:n, joka tulee Reposaareen juhannuksen jälkeen. Suukkojen kokoontumisajot! Myös Proj. 697 alusten kokoontumisajot. :D

Luulen että tulee hauskaa! Jos tätä nyt joku Räpsöölainen lukee, niin kunhan toi romu (Anteeksi Suukko II) saadaan tuolta Porvoon edustalta käyntiin ja kulkemaan kesäkuun alussa, niin jokusen päivän jälkeen ollaan siellä kaupparannassa. Toivottavasti kaija ei ole romahtanut enempää.. :D

Bonuksena tähän vielä löytämäni m/s Rumbalotten reissukertomus keski-euroopan kanavista. (linkki tässä)
 Lisäksi Rumbalotten sivuilla on paljon materiaalia euroopan reissuista, karttoja ynnä muuta tarpeellistakin. Hieno blogi/sivusto. (clic)


2 kommenttia:

Pena kirjoitti...

Mukava ylläri kun kävin vilasee blogia pitkästä aikaa ja sinnehän olikin alkanut tulla uutta juttua. Nyt mielenkiinnolla oottelee uudesta suukosta projekti juttuja.

Sam kirjoitti...

Thanks! Joo, meillä on hauska projekti alkamassa. Teen päivityksen kohta, mitä tuleman pitää.