perjantai 31. heinäkuuta 2015

Keppiveneilijät, turun reissu ( maksullisella ikkunapakettiautolla) ja kelluva katastrofi

Tultiin luvialle Räpsööstä. Pikku hiljaa valutaan alaspäin, kesä ehtyy ja jotain mielekästä työtäkin pitäisi keksiä. keksintötoimiston starttaaminen, ja muuta puuhaa.

Mut asiaan. Luvialle kun tultiin, niin joku kerho oli järjestänyt purjehduskilpailun, tai jonkin harjoittelun. Keppiveneily on varmastikin jees, ja myös pienet kilpailutkin, mutta yksi asia oli hieman huonosti. Nimittäin keskelle väylää oli asetettu poiju, jossa lippu. Tämän kokoinen alus  ei välttämättä pysty väistämään syväytensä puolesta "etuajoaikeutettua" keppiveneilijää. Joten jouduimme hieman ajamaan välittämättä väistämisvelvollisuuksista. Sorry, jos aiheutimme ihmetystä. :)

Ja miksikö pitää väistää keppivenettä? Silloin kun se kulkee purjevoimalla, niin moottorialus on väistämisvelvollinen, koska moottorialusta on helpompi ohjata. Tämä juontaa vanhaan merilakiin, silloin kun rahtia ajettiin ja kalastettiin purjealuksilla. Nykysin tätä lakia hyödyntää vain harrasteporukka, eli purjeveneilijät.
Kuvassa olemme väylän sivussa, koska jo väistimme yhtä keppivenettä. Nuoli osoittaa poijun paikan, ja veneilijät kiersivät poijua.

Muutoin Luvian Laitakari on kiva paikka.

Turussa käytiin linja-autolla ja muilla joukkokuljettimilla, koska automme ei ole kannella mukana. Ja miskikö turkuun? Siksi, että mentiin naimisiin maistraatissa.  :)
 Makeuppi linja-autossa. :)
Hääkuva meidän tyyliin.. Tuore väsynyt aviopari maistraatin hississä. Heh, viimeyönä tuli nukuttua
kokonaistet 4 tuntia..

Sit tollai editoimaton videopätkä alla, kun tultiin myrskysään jälkeen aamuyöstä Raumalle suojiin. Huomattiin, että toinen ankkuri oli pudonnut. Ja se sattui  aika liki suomen ja ruotsin välistä kaapelia.
Kuvassa vihreä viiva on kaapeli, ja punainen meidän reitti, alhaalta tuonne rauman väylälle. Ankkuri putosi ennen käännöstä oikealle, ja tarttui pohjaan jonkin ajan kuluttua, jolloin ketju katkesi. Vahinko huomattiin vasta kun saavuttiin Raumalle. Muistiin palasi pieni kolina (ketju) ja tosi pieni nykäisy jossian vaiheessa (katkeaminen). Nykäisyn tulkitsin keulaan osuneeksi voimakkaaksi aalloksi.

Muutenkin ko. yö oli erikoinen, koska 24 voltin järjestelmän laturi sanoi sopparin irti, ja tuo ankkurivahinko.. Juuri aamulla oli kokeiltu toista ankkuria, jotta toimii. ja tuo toinen oli ollut 2 vuotta käyttämättä, sekä ketju lukittu.. Ilmeisesti joku kahvila-asiakkaan lapsonen, tjs oli löysännyt jarrun tietämättä mitä tekee.

https://www.youtube.com/watch?v=8QkOOCwRY7Y


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon Onnea Avioparille!

Suukko II kirjoitti...

Kiitos!