sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Reposaari, tuuli yllätti veneilijät.

Pikkupäivitys, Räpsöössä ollaan vielä. Kelit on aika tuuliset, ja Kaupparannan pitkässä kaijassa on tunnetusti kova aallokko itätuulella. Paikka näyttää aika turvalliselta, mutta sitä se ei pienveneilijälle ole.

Viimeyönä klo 05:00 satuin jostain syystä heräämään, ja katsoin ikkunasta ulos. N. 7-8 metrinen paatti oli päässyt irti, ja eteni kovaa vauhtia kaijaan hangaten etäämmällä olevaa teräsalusta. Aallonkorkeus oli niin kova, että ko. paatin perätilaan loiskui aallot sisään.

Naapurialuksen kipparin kanssa tehtiin reilu tunti töitä, ja saatiin pelastettua paatti varmalta uppoamiselta. Aamulla palolaitos (vpk) oli ihmettelemässä jotain pienempää osin irronnutta avovenettä satama-altaassa, ja informoin yön tapahtumista.

No, loppu hyvin ja kaikki hyvin.

 Tuossa näkymä ikkunasta n. 05:00. Valkoinen vene oli irrallaan. Aallot ja tuuli painoi sitä kohti tuota teräksistä rantarakennetta. Vene teki n. 2 metrisiä liikkeitä ylös ja alas, hakaten itseään terästä vasten, ja kiilautui hetken kuluttua kauempana näkyvän teräspaatin keulan ja laiturin väliin..
 Saimme siirrettyä veneen hieman paremmalle paikalle. (tos keskellä  kuvaa poikittain)
 Laidoista pirstoutunut puuvene, oli päässyt irti satama-altaassa.

Kuusakosken kierrätyspisteestä käytiin löytämässä näitä kelejä varten lepuuttajiksi renkaita ja rahtipaattien käytöstä poistettuja kuormausköysiä. Tässä kokoluokassa ilmatäytteiset fenderit tai lepuuttajat on ihan tyhjän kanssa. Kovalla kelillä kun sen pistää ilmatäytteisen paatin ja kaijan väliin, niin se puhkeaa tai menee ihan lyttyyn.
Sitten pikku maininta suuren suosion saaneesta uudesta ravintolasta Räpsöössä. MerryMonk. Tässä linkki jonkin tekemään juttuun ko. paikasta.

Jaa-nii-joo, pikku lisäys vielä. Pienet kokoontumisajot, tuli samaan kaijaan perhe, joka asuu laivassa, kuten mekin. :) Tulivat Reposaaren telakalle. Lienee maanantai, kun on ylösnosto.

Ei kommentteja: