maanantai 10. helmikuuta 2014

Kiirettä pukkaa.

Kelit on keväisiä, vaikka onkin vasta helmikuun alku. Jään päällä Suukon vieressä on jo paljon vettä. Viikko on tainnut vierähtää jo + asteiden puolella. Jään paksuus ei liene kovin huima, veikkaisin 20-30 cm.

Työhommia on ollut todella runsain mitoin. Tänään oli hauska tilaisuus, jossa heitin pienen luennonpätkän aurinkoenergiasta. Täytyy kyllä hämmästellä, miten kovaa vauhtia moinen asia tulee ihmisten tietouteetn, Tilaisuudessa ihmiset juttelivat sujuvasti aurinkosähkön verkkoon syöttämisesta, ja siitä, paljonko siitä saa.
Näyttäs siltä, että yleinen hinta on 3-5 Cent/kwh. Siirtomaksu on lailla rajoitettu 0,07 c/kwh Ongelma on yhä edelleen se, että paneelit ja muu laitteisto maksaa kuitenkin paljon, että takaisinmaksuaikaa tulee paljon.

Mutta muutama vuosi sitten tilanne oli se, että sähköyhtiöt ei suurin surminkaan halunneet mitään pientuotantoa. Siitä saattoi saada jopa tuomion. Näin se maailma muuttuu.

Keksijäkurssille on jo tullut muutama ilmoittautuminen, vaikka sitä ei ole mediassa julkaistukaan. Kiva näin. :)

Mitäs muuta..
Suukko oli muutaman viikon hieman kallellaan, koska jäät painuivat alaspäin. Kallistus ei ollut kuin muutamia asteita, mutta silti täällä sisällä liikuessa oli jotenkin outo olo. Hassua, että silmän ja tasapainoasitin välillä on noin suora yhteys, ja uuteen asentoon tottuminen vaatii aikaa.

Ja sitten tekis mieli umpipakettiautoa. Uskollinen sotaratsuni Shevy on kaupan nettiautossa. Lähinnä haen vaihtoa johonkin umpipakuun. Yksi yhteydenotto jo tuli, mutta vaihdokki olis ollut pari  tonnia halvempi, ja olisi pitänyt vaihtaa päikseen. Ei hyvä.  Saas nähdä, toisaalt en haluaisi luopua tuosta. Jotenkin siihen on tottunut.. Varsinkin, kun taas tänäänkin tuli yli 400 km, ja eilen 300 km reissua.

Loppuviikosta pitäisi mennä Hesaan laittelemaan muutama lämmöntalteenottopiippu paikoilleen, uusiin kerrostaloihin. Niihin tulee yleiset saunat, joihin pellettilämmitteiset kiukaat. Ja lämpö otetaan talteen savukaasuista, milläs muullakaan, kuin ecopiipulla. :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tuosta tilaisuudesta mieleeni reipas aurinkoenergia-aktiivi, joka ilmeisesti järjestelee paneelien yhteistilauksia ja asennuskoulutuksia ruohonjuuritasolla; http://aurinkovirta.fi/

On mukavasti tipahdellut noiden paneelien hinta viime vuosina.

-Tero