maanantai 31. elokuuta 2020

Berliinissä!

 Eilen viimeinkin päästiin Spree jokeen, eli nyt olemme Berliinin Spandau- nimisessä kaupunginosassa. Miehistöä lähti lentokoneella kotia, ja me jäätiin perheen kanssa tänne, + kuvaaja on vielä laivassa.

Toissa iltana, kun saavuttiin Berliiniin, tapahtui kaikenlaista. Ei meinattu saada laituripaikkoja mitenkään. Havelin rannat (ennen Berliinin kaupunkialuetta on täys keppiveneitä, ja jäätiin kiinni pohjastakin hetkeksi. Neljän tunnin jälkeen pilkkopimeässä pudotettiin ankkuri liki keskelle järvipahaista, juotiin olutta ja saunottiin. Aamupäivällä sitten kun herättiin, järvellä oli valehtelematta 300 purjehtijaa. Niin tiheässä joutuivat olemaan, että alusten väli oli 50, max 100  metriä. 

Eilisaamun jännitykseen lisäripauksen toi myös se, että startti-ilmapullot olivat liki tyhjät. Ne kun täyttyy kolmivaihesähköllä, ja sitä ei ole ollut tarjolla pariin viikkoon. Hätäpullossa oli sen verran tarjolla ilmaa, että sain ladattua 13 bar paineen toiseen pääpulloon, ja puolipuristimilla sain koneen juuri ja juuri käyntiin tällä paineella. Muuten olis jääty siihen kulumaan. 

Ollaan kyllä aika poikki. Tänään oli mahtavaa herätä, kun tiesi että ei tarvitse lähteä ajamaan. Eka kerta reiluun kolmeen viikkoon. 

Tässä taas tälläinen pikapäivitys, huomenna pitää hoitaa maasähköä tähän tilapäiseen paikkaamme, ja paljon muutakin puuhaa.


Kuvamatskua ja videoita tulee myöhemmin. 


Nyt unelle. Pää on kyllä vieläkin siinä tilassa, että ei käsitä mitä tässä oikein on tapahtunut. Vähän yli 3 kk sitten tulimme Suomeen ja aloitettiin tämä projekti. Eihän tämä ihan valmiiksi tullut vielä, mutta hyvällä mallilla jo. 



Ei kommentteja: