tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kyllä tämä tästä lähtee

Aamulla puhelin soi, ja laituri-isäntä sanoi, että olis syytä lähteä, koska purkaa laiturin. Luultiin osittain, että tässä saisi olla heinäkuun puoleen väliin saakka. No, lähtöähän tässä on tehty jo jonkin aikaa. Tekniikka vaan ei ole käyttäytynyt haluamallamme tavalla.

Sähköpuoli alkaa olemaan kunnossa. Pääkoneen lämmitys aamupäivällä, ja sillä aikaa jäähdytysvesiputkiston puhdistamista ja pikku hitsaushomma veden poistoputken liittimelle.

Kone käy nätisti. Pikkuhuomio tuli ruiskutuspumpun akselin liitännän omituiseen "heittämiseen". Jokin koplauksessa on pielessä, koska koko ruiskupumppu vääntelehtii kiinnityksissään. Täytyy uusia koplaus. Kannelta löytyi varaosakasasta sopivia ehjiä pilkkeitä. Muutoinkin siivottiin kantta, siirrettiin painoa keulaan, ja kannen alle. Lisäksi keulatankki täytettiin painolastivedellä, kaiketi 3 tonnia suunnilleen. Alus kelluu kuitenkin vieläkin liian pinnalla.  Olis vaan vakaampi ajella ja oleilla, jos painoa olis enempi.

Tossa alla videoo paineilmapullojen täyttämisestä starttia varten, ja koneen käyntiä. Huomenna pyrkimys lähteä oikeasti tästä. :)


Ei kommentteja: