torstai 4. syyskuuta 2014

saunan ja wc:n poistopuhallin

Hiljasta hieman on ollut, joutunut ramppaamaan duuneissa. Perustettiin jopa yhdistys erästä tarkoitusta varten (infoon myöhemmin) , ja täytyy todeta, että jotakin edullista Suomessa on vielä. Yhdistyksen perustaminen 85 egee, ja kaikki hoitu PRH:n sähköisellä palvelulla. Aikaa meni toista tuntia vaan.

Tuli sit tänään laiteltua tuollainen pikkuinen kanavapuhallin,  Biltemasta 15 egee, varsin näppärä kanavapuhallin. 240 volttinen. Viime talvi meni ilman poistokonetta, mutta nyt kun on enempi jengiä, niin ihan pakollinen varuste. Ikkunasta tuulettaminen kun ei oikein tahdo onnistua: Joko unohtuu avata, tai sit sulkea, ja sisällä on kylmä.
Kuva 2. kannelta.

Sinne se uppoo. Piti taputtaa 2x4 lankulla. Ehjänä puhallinta ei tuolta pois saa, sen verran tiukka asennus tuli.


Ja tässä tötterö takaisin kokoon kasattuna.

Pesuhuoneesta puuttuu vielä venttiili. Toi kanava on 80 millistä kurttuputkea. Puhallin imee tuosta saunaosaston vessasta ja pesuhuoneesta. Itse löylyhuoneen ilmanvaihto perustuu puukiukaan hormin imuun. Hieman olisin toivonut tehoja enemmän, mutta parempi tuokin, kuin ei mitään. Mut silti pidän kätevänä tuota 98 millistä holkkimaista puhallinta, joka menee sataseen kanavaan sisään heittämällä.

Loppuun vielä maisemakuva. Toi kelluva laatikko on siirrettävä septitankki.

Ei kommentteja: