sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Vieraita Suukossa.

Oli aika sosiaalinen viikonvaihde. Sukulaisia ja sitten yksi pariskunta, joka on vakavasti harkinnut laiva-asumista. Nimenomaan laiva, ei kelluva talo.

Vierailu oli mielenkiintoinen siksi, että harvoin tulee mietittyä enää tätä laivassa asumisen erilaisuutta. Ja vierailu innosti miettimään tätä asiaa.Tähän kun on jo tottunut. Listaan tähän yleisimpiä kysymyksia, joita ajan saatossa on tullut vastaan.

1. Mitä lupia tarvitsee, jos muuttaa laivaan, saako laivassa asua?
 Ei mitään. Suomi ( ja muukin maailma pääsääntöisesti) on onneksi vielä tällä kohtaa vapaa maa. Ja perusperiaate on yhä edelleen se, että kaikkea saa tehdä, paitsi kiellettyjä asioita. Eikä niin, että kaikki on kielletty, paitsi ne, jotka on sallittu. heh.

2. Miten talvella tarkenee?
Laivaan voi rakentaa ihan samanlaiset eristeet, kuin vaikka omakotitaloon. Periaatteessa tilanne on parempi vedenalaisten osien kohdalla taloon verrattuna, sillä vesi on aina + asteilla, vaikka pakkasta olisi 30 pinnalla.

3. Paljonko laiturit maksaa?
Hinnat vaihtelee. Jossain ei maksa mitään, jossain jopa 300 Egee / kk.

4. Kulkeeko tämä oikeasti?
No totta helvetissä kulkee. Ja hyvin.

5. oletteko kierrellyt paljon.
no jonkin verran.

6. missä asutte talvella?
Siis tämä on käsittämätön kysymys edellisten jälkeen. Juuri kun on selittänyt, että on asuttu toista vuotta laivassa, ja että on lämmin talvellakin, niin joku kysyy: Missä asutte talvella. Laivassa tietenkin. Onko se muka meressä talvellakin? No totta kai on.

7. Miksi muutitte veneeseen?
Asia A: Tämä ei ole vene. Jotkut saattaa "asua" veneessä kesällä, luulen.  Asia B: Itsekään en tiedä vastausta tuohon miksi laivaan -kysymykseen. Jos asia käännetään toisinpäin, niin silloin ollaan lähempänä totuutta. Siis: miksi ei asuisi laivassa? Niin, miksipä ei. :)

Tuossa eilen tuli sellainen fiilis, että tähän jää koukkuun. Toki on tunteita, että maissa asuminen olisi joskus helpompaa tai normaalimpaa, mutta luulen, että jos tämän jo nyt myisi, niin kuukauden maissaolon jälkeen kaipaus yltyisi kovaksi. Saati sitten jos tässä asuu 10 vuotta, ja kiertää maailmaakin, mikä on jossain vaiheessa tarkoitus, niin luopuminen on varmaan todella vaikeaa.

Henkilökohtaisesti minä olen asunut kerrostalossa, omakotitalossa, toisessa isommassakin omakotitalossa, ja tulipa asuttua betonitehtaassakin. Joten kokemustakin on.

Sitten viikonlopun puuhia hieman. Innostuttiin kasaamaan noita Ikeasta ostettuja 9 euron kirjahyllyjä. Hylly kasattiin ruuveilla vaakatasoon telkkaritasoksi. Sitten siihen tietokone ja netti, ja tietenkin Netflix, josta sitte elokuvat pyörimään. Koko porukalla sitten maattiin suhvalla ja lattialla, ahmittiin sipsejä ja limonaadia, + jäätelöä.. Kello taisi olla 4 sunnuntaiaamusta, kun oli leffakiintiö täysi. :)


Sitten paikalliskaupan hauskuus. Kauppias on vissiin ollut janoinen, tai joku muu on vienyt kauppiaan oluet.

Ja saa aikuisenakin, tai oikeasti pitää, hassutella. :) Söpöö.
 
Sellaista. Kelit on hienoja, 20 astetta päivisin. Penttinen jr tuli junalla Jyväskylästä viikonlopun viettoon, ja aika mukavaa oli marinolla hakea hänet Turun satamasta. Juna kun tulee Satamaan asti, ja veneellä matka tästä satamaan on 4 min. Autolla asemalle menisi ainakin15 min perjantailiikenteessä.
 
Ja niin, joo, tätä talvipaikkaa täytyy vielä funtsia, koska ollaan pohjasta kiinni, kun vesi on laskenut. Kivahan sitä olisi reissu heittää vielä jonnekin, mutta pitää odottaa veden nousemista. 

Ei kommentteja: