perjantai 26. syyskuuta 2014

Kiirettäkin olevinaan

Tässä on ollut duunihommeleita, ei ole paljoa kerennyt kotia laittelemaan.  Piti kirjoittaa kuitenkin tämä päivitys, koska tänään sain puhelun, jossa tuttu soitteli, ja kysyi, että olenko hengissä, kun ei ole päivityksiä tullut viikkoon. :)

Tässä nyt jonkinlainen tilannekatsaus.

Joutsenia. Jotenkin tuo Anitra tulee eläinten kanssa juttuun erikoisen hyvällä tavalla. En ennen ole nähnyt tälläistä ihmissen ja joutsenperheen välistä kommunikaatiota. Vaikea selittää.  Kaiken lisäksi joutsenet ei ottanut hernettä juurikaan nenään koiristammekaan, jotka kurkkivat vedenpoistoaukoista. Liki kuonot ja nokat oli vastakakain.

Sitten meillä on postilaatikko. Laatikko löytyi Reposaaren metallinkeräyksestä, ja nyt se on tuossa lauta-aidassa kiinni. Osoite täsmättiin navigaattorista, ja ilmoitettiin postiin. Kuitenkin ensimmäisenä viikkona mitään ei laatikkoon ilmestynyt.  Piti soittaa paikalliselle postinkantajalle, että siinähän on laatikko, ja jos tulee tuohon osoitteeseen postia, niin laitappa se laatikkoon. :)
Ongelmia oli aiheuttanut se, että ko. osoitteessa ei oel koskaan aiemmin ollut laatikkoa, eikä liene koko katunumeroakaan.

Laiturikaveri Roska-roope tulossa saaristokierrokseltaan.

Sit tollai infojuttu vaan. Jos jollakulla on vielä käytössä vanha termiinan hana, tai Oraksen vanha turvatermostaatti -niminen suihkuhana, niin kannattaa vaihtaa uudempaan. Noissa suihkuhanoissa nimittäin menee kuuma ja kylmä sekaisin sillä seurauksella että vaikkapa keittiöstä laskettaessa kylmää vettä, sekaan tuleekin kuumaa. Kuuman veden juominen on taas huono asia, koska siinä saattaa olla raskasmetalleja ja bakteerikantaa.
Pahimmillaan tuo hana osaa tehdä senkin, että wc-pytyn säiliö täyttyy kuumalla, tai kerrostalossa puolen talon kylmävesi muuttuu haaleaksi.

Sellai. Hieman sähkötöitä on tullut tehtyä, jokunen pistorasia. Ilmalämpöpumppu on jaksanut hyvin lämmitellä, toinen vielä asentamatta.

Ei kommentteja: