lauantai 27. joulukuuta 2014

Käyttövesipumppu aiheutti ylimääräistä jumppaa

Päivällä heräilin, ja yksi lapsosista oli jo menollaan kaupunkiin. Laski sitten vettä hanasta, ja konehuoneesta kuului sellai Kraahh räplä-räplä -ääni. ?? Ihmettelin hetken, kuulosti kuin laakerit olisi menneet silpuksi ihan kertaheitolla. Kauniimpi osapuoli tuli jonkin ajan kuluttua ilmoittamaan, että vettä ei tule hanasta.

Hm, kahvit naamariin, vaatteet päälle, päivän poliittiset keskustelut siinä kahvin ja tupakin lomassa. Ja pumpun kimppuun. Todellakin, laite oli mennyt häiriöön, ja kun kuittasin hälyn, ja pumppu koitti käynnistyä.. Karmee mekkala.

Pumppu irti, raahasin sen pesuhuoneeseen, ja osiksi. Ei ollut laakerivika, vaan siipi oli irti. Oli ollut pidempään löysällä, koska oli syönyt 6-kulmaisen "boorituksen" liki pyöreäksi.
Sen verran kulmia oli jäljellä, että siipi otti kiinni akseliin jollain tapaa. Laitoin vielä ylimääräisen sinkityn aluslevyn. Toivon, että ruostuisi kiinni rosteriin niin, jotta ei aukea sitten ikinä. :) Saa nähdä, kauanko toi nyt sitten kestää. Korjaus vaatisi koko ankkurin / akselin vaihtamisen. Hm, Tuo Aurajoen mutavesi on värjännyt kaiken ruskeaksi...  Putkiinkin on kertynyt aika hyvin mutaa, kun vesikatkon jälkeen tuntui tulevan hieman ruskeaa vettä...
Muuten tuo Grundfossin jp-5 pumppu on kestänyt meriveden loistavasti. Ei minkäänlaista syöpymää tai toimintahäiriötä, vaikka veden laatu on mitä sattuu. Laadusta joutuu kylläkin maksamaan enemmän, kuin bilteman kertakäyttö-vesiautomaateista..

Ei kommentteja: