perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulua! Ja miten niin viimetipassa..

Tämä meidän laivan aikavyöhyke on näköjään -12 h nykyisin. Heräämme näköjään iltapäivällä, ja valvomme aamu 4:ään. ?? Ei kai siinä sitten sen kummempaa, muua maailma vaan tuntuu elävän aika eri tahdissa.

Marino piti nostaa merestä ylös, kun alkoi jo olemaan jäätä ympärillä. Se vaati ensin kylläkin vinssin vaihtamisen. Joka tarkoitti rälläköintiä ja hitsaamista räntäsateessa aatonn aattona. Tästä tuli taas mieleen, että sijaintimme olisi  tuhannen kilometriä etelämpänä, mieluusti. Kirjoitan tästä myöhemmin.

Siinä se perskeleen vintturi, joka paloi ihan itsekseen. Siis tuo on jo uusi. Täytyy tehdä sääsuoja sille vielä.
 Ja tässä Marino jo kannella. Ruuman luukun päälle ladottiin uretaanilevyt, lisää lämmöneristävyyttä hieman.  Räntää paiskoo, siitä nuo raidat kuvaan.
Lisää räntää. Kyllä tää suomi on sitten ihana.

Ja toinen viimetipan asennus oli patterit alakerran Lobbyyn (tila joka on portaiden alapäässä, ennen hyttikäytävää) ja keulahyttiin. Nimittäin kun lupasi ennen joulua pakkasta. Keulahytin ongelmaksi on tullut kosteus. Sillä ylemmästä kerroksestakin jotenkin salakavalasti hiipii kosteus pyykien kuivattamisesta viileämpään kohtaan, siis keulahyttiin. No, patteri poisti ongelman.
Lobbyn patteri. Danfossin termostaatilla, se on paras. :)



2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meilläkin tuo vuorokausi pyrkii liukumaan eteenpäin. Jos ei yhtään pidättelis, niin kai se jossain vaiheessa olis taas hetken ympäröivän joukon tahdissa, mentyään kierroksen "yli".

Suukko II kirjoitti...

Heh, just puhuttiin, että pitäskös sitä juuri antaa mennä vaan kierroksen yli, jos sitä sitten oppis heräämään ajoissa..