maanantai 8. kesäkuuta 2015

Päivitystä

Kaikkea puuhaa, ja paljon.

Jääkaapit baariin, - Ok (Romulavalta löydetty ja korjattu kuntoon)
Baaritiskin rakentaminen, -Ok
2 hyttiä lisää keskilaivan kohdalle, -Ok (Elikselle ja Santulle)
Vaihda II apukone, eli generaattori, -Ok
Pääkannen ja laitojen, sekä kesäkalusteiden pesu, -Ok
Pelastusliivilaatikot, -Ok
Hätägeraattorin huolto, -Ok

Sekä ehkä miljoona muuta pikkuasiaa.

Kuvia on nyt vähän, mutta muutama kännykällä otettu videonpätkä. Genistä lasketaan hyttikäytävälle ruuman luukun kautta, josta se haalataan konehuoneeseen.

Generaattori ostettiin hieman käytettynä. Laatumerkki, 2-pyttyinen diesel, Lombardini. Tehoja muistaakseni 15 kVA, ja jatkuvaa lupaa 11 kWh. Painava möntti, varmaan pari sataa kiloa.  Huomenissa pitää kytkeä se sähköön ja polttoaineeseen, sekä rakentaa pakoputki.
 Lompsukasta purettiin kehikko ja muutakin ympäriltä. Onneksi on toi vinssi, ei sitä lankonkia pitkin olis laivaan saatu mitenkään.

 Hyttikäytävän päässä on toi vuosi sitten leikattu aukko, josta lompsukka meni konehuoneeseen.  Huomenna hitsaan siihen oven.

 Kahvilan kassakoneeseen löytyi virallista kuittinauhaa. Se ku on sellai vanha, ja siinä pitää olla jäljentävä kuittinauha.
 Kapyysin kokeiluja: Laivakorppuja vanhan reseptin mukaan. Itseasiassa ne on hyviä.  :)

 Elis + mä

Ehkä söpöin kassa. Olivetti, veli otti. No ei kuitenkaan. Laite jostain 60 luvulta. Täysin mekaaninen.

Sit vielä loppuvideo 01.00 yöllä konehuoneesta, löytyy kyllä facestakin. Vesipumppu nimittäin teetti vielä yöhommaa generaattorin haalaamisen jälkeen. Siipi irronnut, taas. Puoli vuotta sitten siipi irtosi, ja laitoin siihen kiireessä galvanoidun prikan, keskelle mutterin alle. Nyt se prikka oli hävinnyt kokonaan. Siivessä oli sinkit kiinittyneenä. Tiesin kyllä, että sinkitty ja happonen ei ole se paras yhdistelmä, mutta että se hävis jo puolessa vuodessa!

Kelit on ollut aika syvältä. Vettä on satanut enemmän kuin viime syksynä. Ja lämpömittari ei ole kivunnut yli 16 asteen kuin muutamana päivänä.  Huomenna vielä kaikenlaista puuhaa tekniikan kanssa, ja sitten lähdetään merille.




Ei kommentteja: