maanantai 16. marraskuuta 2020

Kartat lakkaamalla pöytään

 Pieni sunnuntai-inspiraatio tuli tuossa, kapyysin kahvipöytä sai pinnoitteeksi neuvostoaikaisia merikortteja. Samaten kapyysin takaseiniin ja astianpesukoneeseen tuli laitettua kontaktimuovia. Kapyysihän piti laittaa uuteen uskoon kokonaan, mutta tulee siitä noinkin kohtuullinen. 

Lakkahomma meni niin, että ensin ohensin uretaanilakkaa n. 25 prossaa tärpätillä. Tämä siksi, että nuo neukkukartat ovat aika paksua pahvia, ja lakka saisi imeytyä niistä läpi. Karttojen paikkaamiseen jälkeen vetäisin reilusti lakkaa pöytään, ja sitten kartat siihen liikkumaan. Kun lakka oli tullut läpi kartoista, niin lastalla vetelin ylimääräiset lakat alta pois, ja sitten sivellin pintakerroksen karttojen päälle.

lopputulos on ok, joskin kattojen värit jäi hieman haaleaksi. Neukkupaperi veti hieman ruskean sävyiseksi. Saa nähdä kirkastuuko kuivuessaan yhtään. Pari kuvaa aika hämärässä otettuna.

Brygan portaat sai mustaa maalia samalla.

Kapyysi nyt, kaapit tuli mustaksi maalilla, APK kontaktimuovilla. APK:n päällä oleva taso teipataan kanssa joksikin muuksi.

Ja tässä se kahvipöytä, tai mikä lieneekään taso. Teipit on estämässä laivakissaa, se kun haluaa jostain syystä hypätä baarijakkaralle brygalla tullessaan, aina tuon pöydän kulman kautta. Vaikka hyvin tietää, että pöydillä oleskelu on kiellettyä.
Kartoissa on Turku, Kotka ja Turun saaristoa. Mustat kehykset tulee vielä, sellai listat jotta tavarat ei tippuile lattialle. Joskaan ei täällä joessa aaltoja, tai edes laineita ole. Mitä nyt proomujen potkurivirtaukset hieman köysiä vasten laivaa nykii joskus. Taidan tehdä asiakastilaan tulevan baaritiskin samalla lailla. 

En tiedä, olisiko joku 2 komponenttien epoksi ollut parempi, noin niinkuin optisesti. Mutta luulen, että nuo kartat tummuu vaikka ihan vedellä olisi kastellut. Itse lakka oli aika kirkasta. Alla oleva pöytälevy on ihan normaalia liimalevyä bauhaussista, ja taisin imeyttää siihen ihan auringonkukkaruokaöljyä pari viikkoa sitten. Eli lakkaa se ei kauheasti enään ilmaissut.


Ei kommentteja: