sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Öljyn pintakerääjä romuista, pientä kansalaisaktiivisuutta.

Kirjoitin tuosta öljystä aikaisemmin. Nyt sitten tekaisin romppeista tuollaisen pintakerääjän parin päivän miettimisen jälkeen. Hyvin sinne öljy näyttää menevän.

Tilanne ennen. Öljyä kelluu pinnalla:
 Tossa alla on pintakerääjä. Uretaanilevyyn upotettu ämpäri, ja ämpärin pohjassa reikä, jossa uppopumppu ylösalaisin. Pumpun pohjakappale on otettu pois osittain, jotta syntyy pyörre paremmin. Öljy kertyy pyörteen keskelle, ja imaistuu pumppupesään. Tässä vaiheessa saadaan separoitua jo suurin osa turhaa vettä pois. Sieltä letkua pitkin 1000 litran tankkiin, jossa erottuu pinnalle. vesi menee mereen takaisin tankista letkua pitkin. Tuota pintaimun aukkoa uretaanilevyssä pitäs vielä hieman fiksata, sekä keruutankkiin voisi laittaa syklonin, joka tehostaisi öljyn erottumista vedestä.

 Yllä: Tankki
Ja tankista vesi takaisin mereen. Pieniä teknisiä yksityiskohtia en paljasta, jospa tässä olisikin jotain keksinnöllisyyttä vaihteeksi. Periaate on kuitenkin se, että meren pintaan tehdään kuoppa vortexilla (siis pyörteellä) ja öljy kertyy siihen kevyempänä, josta pumpataan säiliöön. Jos rakenne tehdään oikein, niin pyörrettä ei häiritse kohtuullinen aallokkokaan.
 
Edit: Tutustuin öljyn keräämiseen merestä, koska en siitä juurikaan ennen tiennyt. Näyttäisi siltä, että tässä minun tekeleessä uutta olisi se, että itse mereen tehdään pyörre, joka hoitaa alkuseparoinnin.

videota,  pyörteestä:







Ei kommentteja: