perjantai 24. lokakuuta 2014

Talvea pukkaa. Salaisista arkistoista: Kylmäfuusio

Selkeesti ilmat kylmenee. Täällä on ollut nollan kieppeillä, yöllä pakkasta jokunen aste. hyttiosasto on pysynyt tuolla yhdellä ilmalämpöpumpulla 20 asteen paikkeilla ihan hyvin.
Öljykattilasta tulee täkin päällä oleviintiloihin (Messi,kapyysi, saunatilat, jne) lämpö vielä. Tarkoitus olisi laittaa toi toinen ilmalämpöpumppu paikalleen, mutta toi keli: Tuulee, sataa.. Ihan perskeleen kylmä. Kaikenlisäksi on flunssa päällä, ei paljoa viitsi riekkua tuolla pihalla.


Meinasin alkaa valottamaan entisiä puuhiani, kaivella arkistoja. Tämä olkoon ensimmäinen.


Paljon puhuttua cold fusion, eli kylmäfuusio, sitä tuli joskus tutkittua. Kylmäfuusio tarkoitttaa normaalissa lämpötilassa tapahtuvaa fuusioreaktiota.
Auringossa on fuusio päällänsä, energiaa tulee kauheesti, mutta lämpötila on hyvin-hyvin korkea. Maanpäällä tehdyt ydinreaktiot, meidän ydinenergia, on käänteinen fuusiolle, fissio -reaktio, jonka sivutuotteena tulee kaikkee paskaa, säteilyä ja sen sellaista.
 Fuusioreaktiota on pidetty mahdottomana, jokunen kuumafuusiokokeilu on muistaakseni Saksassa, mutta ongelma on se, että laitteet sulaa paskaksi. Keinotekoinen aurinko ei pysy aisoissa. Ja voi kuvitella, mikä määrä luojan luomaa roinaa tippuu koko ajan oikeaan aurinkoon, Plumps vaan ja sinne sulaa.
Kylmäfuusion pointti on se, että saa lähes loputtomasti energiaa lähes tyhjästä hajautetuissa pikkulaitoksissa ilman mitään radioaktiivista paskaa. Se mullistaisi maailman todellakin.
Kuva netistä viihdykkeeksi.

Kokeilin joskus tuota nykyfysiikan ymmärruksen ulkopuolella olevaa matalammissa lämpötiloissa tapahtuvaa fuusioreaktiota. Hauskaa.
Asian ympärillä on touhua paljon. Tutkimuksiin on sekaantunut jopa Nasa. Ehkä mediaseksikkäin tyyppi asian tiimoilla on Italialainen Rossi ja E-Cat. Myös kreikkalainen porukka on puuhannut Defcalion -nimisen nimen alla. Netistä löytyy kaikkea sälää aika paljon, mutta pitää pitää jonkinlainen tuplapaksu katiskaverkko päällä + foliokypärä, jotta siihen jäisi edes suurin osa salaliittoteoreetikoista ja ufohörhöistä.

Niin. No itse asiaan. Kylmäfuusion toteutin Kanarevin (rus) kennoa muuntelemalla, omalla versiolla. Tulos oli se, että ulos tuli 3 kertaa enemmän lämpöä, kuin sisään syötetty oli. Asiaa pohdittiin mm. FT Matti Pitkäsen kanssa (ystäväni)
Tossa alla kuva omasta labrasta, ja koejärjestelystä.

Laitteisto. Rosterikuppi, jossa suolaliuosta. Tasasähkö tulee kuppiin ja statiivin kärjessä olevaan volframipuikkoon. Lämpömittarilla mitataan nesteen lämpenemistä.

Pöhinää. Jännite jotain 150 volttia, vesi "hitsaantuu". Oikeastaan vesi hajoaa vedyksi ja hapeksi, ja kuplat palaa paukkumalla takaisin vedeksi. Reaktio: H2O -> H ja 2O ja  sitten palaminen, jolloin taas tulee H2O.  Jostain syystä lämpeneminen oli paljon voikmakkaampaa, kuin syötetty sähköenergia. Tuolloin ei keksitty, mikä olisi asian ydin, mutta ilmeisesti se oli kuitenkin Nikkeli ja vety. Nikkeliä löytyy ruostumattomasta teräksestä ja vety tulee tuosta veden hajoamisesta. Lopputuotteena jäi sakkaa, harmi, kun sitä ei tullut analysoitua silloin. Rossin mukaan se on kuparia. Matilla on tähän teoria, miksi nikkeli muuttuu kupariksi. Matin blogi

Kuvia omasta labiksesta Muuramen ajoilta. :) Talon nykyiselle omistajalle, Siellä on tehty tiedettä. :) Taustalla paja-apulainen. :)

Tollainenkin kuva.
 
Nyt sitten. Miksikö en käytä tätä ilmaista energianlähdettä jalostettuna laivan lämmittämiseen? No kun lopputuloksena 3 kertaisen hyötysuhteen saa myös lämpöpumpulla. Toki tossa fuusiossa olis mahdollisuus tuottaa sähköä, jolla prosessi toimisi. Mutta se taas vaatii aika paljon muuta puuhaa, pitäisi tehdä pieni höyryvoimalaitos. Kuulostaa hölmölle, että ei enää kiinnosta, mut niin se vaan on, että isommat caset on tähtäimessä.
Mut on tuosta yksi helpostilähestyttävä versio, jota olisi mielekäs tutkailla. Self running HHO generator. Tsekkaa juutuubista, ne vaan ei tajua vielä, että siinä on kyseessä kylmäfuusio. :) https://www.youtube.com/watch?v=cMlciNOyo_U
 
Tos videossa on kiinalainen generaattori, joka käy oman sähkönsä tuottamalla vetyhappiseoksella. Aluksi käynnistetään ulkopuolisella kaasulla. Se ei ole ikiliikkuja, vaan prosessi perustuu yllä mainittuun prosessiin, joskin palaminen tapahtuu polttomoottorissa, eikä samassa kupissa, niin kuin tossa mun kokeessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

VOisiko olla että volframi palaa tuolla?