keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kesäsuunnitelmia ja sukujuuria

Yksi reissu on jo sovittu. Mennään loppukesästä 2015 Kumlingeen. Sinne tulee mukaan sukulaisia, etc. Kumlingesta on kotoisin tuon avovaimoni Anitran suku, kaukaisilta ajoilta. Aiheesta on kirja: kumlingen pappilassa, Sukutarina 1700 luvulta. Anitran kanssa meillä on asiaa kirkkoon, ei pappilaan, ja muu suku + tuttavat saa seurata tilannetta. Reissu kestänee viikonlopun.

Yhä edelleen toi Fonectan karttapalvelu, josta löytyy veneilypuolikin reitteineen, on aika loistava alustavien reittien suunnitteluun. Ja kun winkkarissa on toi (Windows muuten patentoi ton aikanaan) printscreen (joissain prtscr) painike, jolla pystyy kätevästi siirtämään koko näytöstä "kuvan" Paint -ohjelmaan, jossa sitten leikkaa haluamakseen. Alla oleva on koottu neljästä kuvakaappauksesta.


Näin. Kumlingenin laiturit on vielä epäselviä, mutta eiköhän sieltä tilaa löydy.  Aikaa tuo merimatka ottanee 6 tuntia. Saattaa kyllä olla niin, että otetaan Kustavista ihmiset kyytiin. Eli mentäisi retkimielellä Kustaviin jo aikaisemmin. No, se näkee joka elää.  Tuossa kartassa Ruotsi on näköjään muuttunut Islanniksi, värityksen perusteella.

Tietoa Kumlingesta täältä. 
Sitten on myös olemassa Kumlingen tauti.
Kumlingessa on myös pienlentokenttä. Kentällä lienee merkitystä tuollaisen hieman eristyksessä olevan saaren ulkomaailman yhteyksiin. Tietoa kentästä myös wikissä.

Jaa, vielä toi meriveden korkeus. Sitä on tullut kytättyä, koska tämä on niin matala paikka, että ollaan pohjasta kiinni, jos vesi laskee kovin alas.  OIkeastaan tämä koko vesialue on hyvin matala. Reposaaressa ollessa tuli kytättyä tuulen suuntia, koska itätuuli aiheutti todella voimakkaan aallokon siihen Varvinrantaan. Näköjään aina kytätään jotain luonnonilmiötä.. Tuossa alla ilmatieteenlaitokselta kopsattu veden korkeus. Musta viiva tarkoittaa pohjakosketusta.

Ei kommentteja: