maanantai 6. heinäkuuta 2020

Vanhoja kuorma-autoja kaupan, lämmityskattila ja Sally Albatrossin osia

Raumalla käynti oli mukava. Otetaan ensin pieni kuorma-auto mainos tähän. Nämä ovat siis myytävänä, jos jotain keräilijää kiinnostaa.

Mercedes Unimog, hiabilla. Joku on pöllinyt ajovalot, ja jokunen ikkuna on rikottu nuorison toimesta. Muuten toimivana jätetty seisomaan.
Kuvia, jotka suurenee klikkaamalla:





Sitten toinen, sisätiloissa säilytetty Volvo 475, johon varaosahytti lavalla, koska paikallaan olevasta puuttuu ikkunat. Kuvia:
Tämä siis lavalla oleva varaosahytti



Jos autot kiinnostaa, niin laita viestiä tämän jutun alle. Välitän myyjän tiedot sitten. Autot ovat Rauman lähistöllä.

Sitten se lämmityskattila. Kooltaan pienehkö, mutta kuitenkin ihan sopiva. 0,4 suuttimella irtoaa n. 18 kW lämpötehoja öljypolttimella, ja luulen, että se on sopiva tähän. Toi 18 kW jaksaa juuri ja juuri pitää lämmön yllä kun on suihkussa. Kattila on kotimainen valmiste jostain parin kymmenen vuoden takaa. Lämminvesikierukkaa ei ole, hyvä niin. Sillä helpompaa huollon vuoksi on käyttää erillistä lämmönvaihdinta kuuman käyttöveden valmistamiseen. Kuvissa kattila pötköllään Rellun peräkontissa. 
Kattilaan kuuluu polttimen suojaksi kansi, joka on tuossa polttimen päällä. Kattilassa on hieman hassu iso pohjalevy.
Kattilan etupuoli, johon poltin tulee.

Sitten historiapläjäys loppuun. Kuvassa näkyvät kaiteet ovat hieman harvinaista tavaraa. Niihin on moni nojaillut risteillessään Tukholmaan. Ne ovat  peräisin liki kokonaan palaneesta, ja muutenkin epäonnisesta Wiking Saga/Sally Albatrosista. Palojäljet ovat hyvin havaittavissa.  Osittain ostin nämä vain historian takia, ja toki ne kuitenkin käyttöön tulevat. Pikkuinen pala historiaa sopii aina kuvioon. 

Jokin video Sallystä:


Ja lisää tietoa Wikipediasta: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/M/S_Viking_Saga



Ei kommentteja: