sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Perämiesten video ja vapaa-aikaa. Suukko I:n lähtö sekä AIS

Perämiesnaiset kehuvat laiva-asumista YouTubessa englanniksi:

https://youtu.be/RN0iZNsk7_4

Muutoin perjantai otettiin rennosti, vapaata tässä hieman kaipasinkin.

Kaijassa on kirpputori, tyhjennetty kaikenlaisia kaappeja yms.

m/s SUUKKO I lähti Reposaaresta entistä  ehompana tänään lauantaina. Merellä oli kohtuullisen kova aalto johtuen länsituulesta, ja oli kuulemma paatin sisällä hieman tavaroita hakeutunut uusiin paikkoihin. Tässä heidän lähtönsä koneen käynnistyksestä alkaen.
Video: https://youtu.be/jCL51DnobkA

Huomenna illalla tulee taidokas herra Muu viikoksi hommiin. Otetaan tiukka rypistys, koitetaan saada jatko- ja laajennusosat pääkannelle peltivalmiiksi. Sää lupailee hieman huonoa keliä, mutta ei anneta sen viedä fiilistä.

Kokki hoitaa purku- ja siivoustyöt, perämies ajaa Rellulla osia ja materiaalia Porista, ja me herra muun kanssa taputellaan peltiä paikalleen. Yksi hitsari saattaa tulla vielä lisäksi, hänelle styyrpuurin laidan oikaisua hommakseen.

Huomenna sunnuntaina käydään Raumalla ja Nakkilassa. Raumalla käydään katsomassa Esan varastot, jospa löytyy jotain tarpeellista. Ja Nakkilasta haetaan Volkswagen Jetan moottori, joka tulisi apukoneekdi neukkudieselin tilalle.

Ko. Jetan moottorin kunnosta ei ole sen kummempaa tietoa, toivotaan parasta. On muuten haastavaa löytää perinteistä dieselmoottoria nykypäivänä. Kaikissa kun on sähköisiä ohjauksia, ja ne ei käy mitenkään tähän tarkoitukseen.

Sit pari kuvaa vielä

Jos joku osaa venäjää, niin olisi kiva tietää
Lukeeko tuossa jossain tämän aluksen vanha nimi.

Lautan toinen pää ja tekstit.

Telakalla on nyt m/s Birge. Tämä alus tulee myyntiin vuoden sisällä. Erittäin hyväkuntoinen, asuntolaivaksi tai työkäyttöönkin vielä soveltuva. 

Birgessä tutustuin SeaMax plotterisoftaan. Kartat vaikutti selkeiltä. 

Kirppari kaijassa

Päkoneen vieressä oleva "laturi" onkin Electra-beckum ( kilpi hukassa) merkkinen kolmivaiheinen generaattori. Taajuushan tossa ei pysy kohdillaan, eli antaa just sitä herzimäärää, mikä on pääkoneen kaasuvivun asento. Pitää miettiä mitä tolle tekis. Tilalle vois käydä invertterigeneraattori ilman moottoria. 

Messin vanha ja komee valurautapatteri.

Suukko I:n takamasto venailee paikalleen nostoa meidän keulamastoksi. Lisäksi meille palautui ykösedyä tekemäni saunan piippu, jossa on lämmön talteenotto. Eli vesivaippa savutorven ympärillä. Ykköseen tuli sähkökiuas.

Niin, pari sanaa AIS:sta. Sellainen himottaa kovasti, mutta budjetti sanoo muuta. Löysin kuitenkin netistä blogin, jossa Pihi Purjehtija oli asiaa pohtinut. Vastaanottavan AIS systeemin saa kasaan muutamalla kympillä. Lue täältä lisää: https://pihipurjehtija.home.blog/2019/06/26/alle-sadan-euron-ais-vastaanotin/


Ei kommentteja: