sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kapyysi, eli laivakeittiö

Laivakeittiö, kapyysi, byssa.. Sanoja on monia. Wiki: http://fi.wiktionary.org/wiki/kapyysi

Tuli juhannuspäivän iltana puuhasteluinto. Oikeastaan, kun käytiin kuusakoski oy:n romujenkeräyspisteellä, mukaan sattui kertymään jonkun sinne hylkäämää valkoista melamiinilevyä. Lienee ollut tietokonepöytä ja -kaapisto.

Levyt jalostui kapyysin hyllyiksi. Kapyysi on pieni, ja tilapäinen. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus rakentaa parempi, mutta aika ja raha rajoittaa.. ;)

Kaikki oleellinen saatiin kuitenkin mahtumaan. Paitsi astianpesukone. Ensin aloitin tarmokkaasti muotoilemaan kaapistoa, jotta koneen saisi upotettua tason alle. Onneksi jossain vaiheessa tuli mieleen, että mahtuuko 60 cm leveä kone tosta kapyysin ovesta sisään. Eipä mahtunut.. Ovi olikin 50 cm leveä. Konetta on huonohko purkaa. Tai kyllä se purkaminen onnistuu, mutta uudelleen kasaamisen kanssa saattaa tulla ongelmia. Lähinnä vedenpitävyyden kannalta.

No, tuli googlattua 45 cm leveitä astianpesukoneita. Sellainen meidänkin on siis saatava. Kannella nököttää nyt 2 kpl kunnossa olevia käytettyjä astianpesukoneita. Toinen pari vuotta vanha "delux" malli, ja toinen hieman vanhempi peruslaite. Täytyy varmaan koittaa myydä pois. Ton deluxe-koneen korjasin ihan varta vasten..

 Mausteita ja rommia.
Mikrolle tekaistiin oma kolo. Hella ja kaapistot tuli laivan mukana. Hassua, kaapistossa ei ollut kuivausritilää ollenkaan. Sekin löytyi sattumalta kuusakosken romukasasta. Heh, aika ekologinen olo, kierrätyskeittiö...

Ei kommentteja: