lauantai 22. kesäkuuta 2013

Saunan tekoa

Entiseen takahyttiin olisi tulossa sauna. Ovesta pääsee suoraan 1-kannen takaosaan, takakannelle siis, josta voi mennä tikkailla uimaan.

Vanhat seinäeristeet purettiin pois, ehjät ja homeettomet koolauspuut jätettiin paikoilleen. Tila jaetaan kahtia väliseinällä, jolloin ulko-ovi jää pesuhuoneen puolelle. 50 mm uretaanilevy saumataan tiiviisti vaahdolla, jotta kosteus ei pääse kondensoitumaan peltiseinään. Uretaanin ja peltilevyn väliin jää pieni ilmatila, jonka takia ulkoseinään joutuu poraamaan muutaman pienen reiän tuulettuvuuden takia.

Kuvan alkuperäinen lankkulattia löytyi mattokerroksen alta. Lattia on saanut vettä, koska takahytin katto on vuotanut. Lankut on kyllästetty jollain todella kestävällä aineella, koska yhtään laho-tai homevauriota ei ollut. Koska lattia on kestänyt liki 40 vuotta merioloja lahoamatta, ajattelin jättää sen saunan ja pesuhuoneen lattiaksi. Hionta, kittaus ja venelakkaa päälle.  Saattaa tulla komea puulattia. :) Kallistuksetkin on valmiina, täytyy tehdä vain viemärit kahteen nurkkaan. Takahytin alla olevassa tilassa on peräsinkoneisto ja 2 kpl 1000 litran säiliöitä, en tiedä, mihin tarkoitukseen ovat tarkoitettu, mutta jätevesi niihin menisi mukavasti. Säiliöt voi tyhjentää kannelta isojen aukkojen kautta.

Ei kommentteja: