keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Keinuttaa

Tämäkin paatti keinuu. Tuossa on reilu 3 km selkää, ja tuuli puhaltaa juuri niin, että laineet tulee tähän laituriin tosi isoina. No, laivan kuulukin keinua, ellei se ole karilla. Eilen laineen koko oli sen verran iso, että kaijan (laiturin) ja laivan väliin osuessaan heitti pärskeitä kannelle saakka. :)

Ja sitten remonttiosuus:

Tuli puuhattua tulevaan vessaan katto ja seinä, sekä vessaan menevän käytävän pätkän katto. Villaa eristeeksi ja paneelia päälle. Myöskin 1 kpl lamppuja lisää. Toi vessa on alkuperäisellä paikallaan. Joskin laajennettu. Ennen siihen oli kulku vain ulkokautta. Vessan lattiassa on vielä alkuperäinen Neuvostoliittolainen laatoitus, ja vessassa ei ole ollut pyttyä ollenkaan, vaan reikä lattiassa, joka johtaa suoraan mereen.  Voi kuvitella, että kyykkiminen ja reikään sihtaaminen merenkäynnin aikana pakkaskelillä on ollut hieman eksoottinen kokemus. Kuva alla. Ulko-ovi kannelle oli tuossa oikealla, uuden seinän sisällä, ja vessa oli  vain tämän kokoinen koppi. Kuvassa ei ihan näy seinissä olevat kyykkimiskahvat.


Sitten tuli napattua Kuusakosken metalliromujen kierrätyspisteestä auton lavalle 45 cm astianpesukone. Se kun mahtuisi tuonne kapyysiin mukavasti. Ensi alkuun koeajossa kannella kone näytti toimivalta, mutta ohjelma jäikin jumiin, koska veden lämmitys ei toiminut. Tarkemman tutkimisen yhteydessä joutui purkamaan koneen liki osiin, mutta vika löytyi: Piirikortilta oli sulanut pari juotosta. Täytyy hakea juotoskolvi, ja tinata kone kuntoon. :)
 Tossa piirikortti. Juotokset, jotka irronnet, vasemmassa laidassa olevien paksumpien liuskojen yläpäissä. Pienestä se on kiinni. Toisaalta on ihan typerää viedä lämmitysvastuksen tehonsyöttö piirikortille. Noista liuskoista suunnilleen kulkee 10 A virtaa läpi. Itse en suunnittelisi laitetta näin.

Ei kommentteja: