lauantai 14. syyskuuta 2013

Perjantai 13 päivä

Näköjään minun epäonnen päivä siirtyi lauantaille. Mistään ei tule mitään.
Hyvien yöunien jälkeen kun heräsin, niin ajattelin alkaa tekemään wc:n seinäpintoja. Mutta sitä ennen täytyy laittaa apukoneen polttoaineputkisto uuteen uskoon, koska tulipalon riski on ilmeinen ko. asennuksessa. Polttoainesuodattimet, -pumppu ja -letkut ovat pakosarjan vieressä, ja polttoaineen syöttöletkukin vuotaa. Kaikenlisäksi osa letkuista on vain tökkäämällä kiinni, ilman lemmaria, ja pakosarja on eristämätön. Jos polttoainetta pääsee suihkuamaan kuumaan pakosarjaan, niin tulessa on koko motti.

No, polttoainejärjestelmä purkautui hyvin, mutta sitten alkoi vastustaminen. Sopivia liittimiä ei ole, vaikka motonetistä tuli raahattua puoli kassillista kaikenlaisia letkuja ja nippoja. 3 tunnin askartelun jälkeen sain kuitenkin tulopulen rakennettua uudelleen. Joskaan en ole ihan tyytväinen lopputulokseen. Ylimääräiseksi jäi toinen suodatin, siirtopumppu, ja muuta sälää. Polttoaine valuu kivasti koneelle ilman siirtopumppuakin.

Sitten osoittautui, että paluupuolen putki tarvitsee 1-suuntaventtiilin, jotta polttoaine ei tulisi väärää kautta pumpulle, jolloin konetta ei saa etäsammutettua polttoainehanan sulkemisella. Paluun haluan suoraan tankkiin, koska tällöin mahd. ilmatkin menee tankkiin, ja järjestelmä on toimintavarmempi. Tunnin puuhastelun jälkeen mikään käsilläoleva 1-suuntaventtiili ei käy paikoilleen, ja homma ei etene. Se siitä sitten, en jaksa lähteä metsästämään osia kaupungista.

Ajattelin kuitenkin eristää ko. pakoputken, koska eristenäuha oli lähettyvillä valmiiksi. Siitäkään ei tullut mitään, koska ainoat hyvät sakset tippui jotenkin kummallisesti pienestä raosta pilssiin pääkoneen alle. Vartin haravoin öljyn sekaista vettä sillä tuloksella, että käteni oli kainaloa myöten musta. Prkl. Kaikkea muuta löytyi , mut saksia ei. Pilssin tuo lohko pitäisi tyhjentää, imuroida puhtaaksi. Kello on nyt jo puoli viisi. 7 tuntia meni jonnekin harakoille. :)

Tänään en enään yritä tehdä mitään, kerta puolen tunnin hommasta tulee loputon suo.


Ei kommentteja: