torstai 19. joulukuuta 2013

Kotona jälleen.

Puolitoista viikkoa tienpäällä, hotellimajoituksia ja sen sellaista.

Huomioitua: Hotelliyön hinta on muuten noussut uskomattomasti reilun puolen vuoden sisällä.
Tämän vuoden alussa olimme Hesassa, keskustassa, ja kahden hengen huone maksoi 95 euroa, olikohan toi Continental -hotelli, muistaakseni joku tuollainen. Parkkihalli oli 0 euroa.

Nyt sitten saa maksaa Hämeenlinassa yhden hengen huoneesta Cumuluksessa pysäköinteineen liki 150 euroa! Sokoshotelli, samassa kaupungissa, vajaa 120 egee, pysäköinti 11 € !!
Helsingin lähialueilla ei muutama kuukausi sitten ei saanut minkäänlaista majoitusta alle 100 eurolla, ei edes motellia.  Iisalmessa 2 hlö yö oli 115 €, paikoitus ei onneksi maksanut. Vantaalla urheiluopistokin oli satasen paikkeilla per yö.

Että silleen. Kallista on tuo. Virolaisesta henkilökunnasta huolimatta.

Sitten remonttiosuus:

Ostin vaihteeksi taas kivivillaa, nyt hieman enemmän. Meinasin mennä tuonne ruumaan erkkaamaan kylkiä, kun tässä olisi nyt aikaa ja innostustakin..
Uretaania ajattelin ensin, mutta on toi kätevää ja nopeeta laittaa, sekä edullista. Kaarien väliin mahtyy hyvin 100 mm paksuudelta villaa, ja päälle meinasin laittaa jotain puutavaraa, ehkä vaneri saattaisi olla aika kätevää.
Tässä linkki Parocin marinesivuille, monenlaista eristettä olisi tarjolla laivoihin.

Suunnitelmat muuttuu, Teatteriahan tuonne ruumaan ajateltiin ensin. Mutta teatteritaiteen talousvääristymä apurahajärjestelmän aikaansaamana lopetti mielenkiinnon.

Nyt meinasin siirtää minun protopajan ruumaan. Siinä on sitten kiva askarrella kaikenlaista. Oikeastaan olenkin ollut hieman allapäin, kun ei ole pajaa lähellä, jossa tehdä jotain, kun inspiraatio iskee. Koneista ja laitteita tulisi painoakin sopivasti lisää. No, tuli mitä tuli, mutta eristäminen on kuitenkin tehtävä.

Ruuma on jaettu kahteen osaan vesitiiviillä laipiolla. Kumpainenkin osa on n. 30 m2 kokoisia.  Laipioon täytyy tehdä ovi, jotta saan tilat yhdistettyä. Myöskin konehuoneen puolelle täytyisi tehdä ovi. Nämä ovet pitäisi tehdä vesitiiviiksi, jotta turvallisuusseikat säilyy, eikä merikelpoisuus huonontuisi. Löytäisiköhän jostain valmiita käytettyjä ovia? Jos ei, niin täytyy hitsata itse moiset.

Sitten hömppäosuus:
Kaupan ostoskärryt painaa 30 kg. Kärryt säilytetään ulkona. Vuoden keskilämpötila on suunnilleen  +2astetta keskisuomen eteläpuolella. Raudan ominaislämpökapasiteetti on 0,45 kJ/kilo.

Esim Hennalan S-marketissa käy 600.000 asiakasta/vuosi. Sisällä marketissa on 22 astetta, eli delta T on 20 astetta. rautamäärä, joka työnnetään lämpenemään vuodessa on siis 30 x 600.000 = 18 000 000 kg. kilon lämmittäminen asteella on toi 0,45 kJ, jolloin 20 astetta = 9 kJ, ja yhden kärryn paino 30 kg, = 270 kJ Tämä kerrotaan asiakasmäärällä, = 162000000 kJ, joka on kilowatteina 45 000. :) taloudellista vai mitä! Euroina 4000-6000 egee, riippuu millä lämmittää.
Vertailun vuoksi, Ideaparkissa käy vuositain 7,6 miljoonaa kävijää.

Ei kommentteja: