sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

HHO, vesi polttoaineena.

Hieman ihmeteltävää väliin. Tuli puheeksi tuossa nuo kaikenlaiset vimpaimet.
Veden käyttö polttoaineen  on kiinnostanut monia.

Googlailin asiaa.

Oho, tästähän puuttuu puoli sivua! blogi hukannut jonnekin.

Eli toi generaattori tekee sähköä, joka taas muutetaan vedyksi ja hapeksi tai hho-kaasuksi (vesikaasu), ja se palaa sit moottorissa, joka pyörittää generaattoria. Jokin selitys tälle on varmaan olemassa, sillä ei tuo mikään ikiliikkuja ole kuitenkaan.
Mutta mitä oikein tapahtuu.  Sana HHO liikkuu näissä laitteissa. Suomeksi olis vety-vety-happi.
Sähköllä vesi hajoaa vetykennossa; eli H2O + tasasähköä = 2H + puolikas O2 (happi ei mielellään ole yksin, vaan O2) Alla kuvassa vetykenno. Metallilevyihin tulee sähkö (DC) ja putkista vety-happiseos ulos.

Mutta mitä sitten on vesikaasu? Jos ruiskutetaan vettä hehkuvien hiilien päälle, saadaan vesikaasua, jonka vetypitoisuus on suuri. Reaktio menee näin: C (hiili) + H2O (vesi) ja lämpöä yli 1000 c astetta,  --> H2 + CO. Eli kaasua, jossa on häkää ja vetyä. Kumpikin on hyvin palavia aineita.
Sitten tuolla sanotaan, että vesikaasulla on toinen reaktio,joka tapahtuu 400 c asteen läpötilassa seuravasti: Kaasussa oleva CO, eli häkä reagoi veden H2O kanssa. Läsnä pitää olla vaikkapa rautaa katalyyttinä. Tulemana on CO2 (hiilidioksidi) ja H2 (vety) Ilmeisesti tämä reaktio tuottaa lämpöä.

Sitten on vielä yksi vetykennoihin liittyvä kummastus, Brownin kaasu. Sen sanotaan olevan erikoinen: Liekin lämpö on vain 130 astetta C, mutta se pystyy sulattamaan  kuitenkin wolframia (ts tungstenia) jonka sulamislämpötila  on yli 3400 astetta. Mitä tämä brownin kaasu sitten on? Näyttää siltä, että tiede ei tunnusta ko kaasun olemassaoloa. Tästä tulee mieleen polttoleikkaaminen normaalilla kaasuhitsauslaitteistolla: Itsessään palavaa kaasua ei tarvita kuin alkukämmitykseen, sillä happi polttaa rautaa, ja suurin lämpö saadaan hapen ja raudan reaktiosta.

En oikein tiedä noiden reaktioiden viemiä ja tuottamia energioita, täytynee opiskella.

Voisiko olla niin, että tuo Brownin kaasu on vesikaasua ennen toista muunnosta, tai jotain sen suuntaista? Nimittäin kun noissa vetykennoissa sitä valmistetaan, niin siinä tulee vesihöyryä mukana. Kennosta siis tulee ilmeisesti ulos H2  ja O2 sekä H2O:ta Nyt kun tämä palaa, niin siihen tulee lisäksi O2 ihan ilmakehästä, sekä N (typpi). Voisiko tuo reagoida ilman typen kanssa? Rautaa katalyytiksi ainakin löytyy, viimeistään sylinteristä

Nämä vaihtoehdot ainakin ovat tuosa generaattorikäytössä läsnä. Täytyy jatkaa joskus tätä tuumailua.

Ei kommentteja: