keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Taas paloi 1 kpl inverttereitä..

Kokeilin tuossa pilssipumppua, jota saa ajaa invertterilläkin muun sähkön loppuessa. Nappulasta virta päälle, ja TSRÄÄPS PSIH RÄPRÄP!  Salamoita ja ihmeellinen ruskea ilmaa raskaampi savu..
Siis se ei  ole mikään pieni räpinä, vaan kotelon sisällä on ihan oikeesti rähinää. Hitsaamista todella isolla virralla muistuttava tapahtuma.

Onneksi olin jättänyt akun kengän löysälle, niin sain ko kapistuksen jännitteettömäksi nopeasti. Noi invertterin on kyllä todella iso riski tulipalon alkutekijäksi. Suosittelen asennusta peltikaappiin aina, olipa kyseessä auto, vene tai aurinkosähköinen kesämökki. Ja ehdottomasti jokin tapa. jolla akkukaapelit saa irtikytkettyä nopeasti. Akussa nimittäin on niin paljon kuitenkin tehoa, että koko invertteri sulaa/syttyy ilmiliekkeihin muutamassa sekunnissa pahimmillaan.

Jos tämä olisi ollut kauko-ohjauksella, niin katastroofi olisi ollut valmis. Salamointi ja räiske ei nimittäin loppunut, vaikka käänsin heti virrat pois invertterin omasta kytkimestä.

Tämä invertteri oli Bilteman mallia, 1000 W tehoinen. Ikää jokunen vuosi. Kosteutta ei ollut, koska konehuoneessa on ollut peruslämpö koko talven.

Tässä linkki aikaisempaan juttuun, jossa laitoin lämmityksen invertterin peltikaappiin.


Ei kommentteja: