maanantai 3. maaliskuuta 2014

Verotarkastajat tarkasteli..

Tässä on ollut sosiaalista puuhaa, ja työtäkin. Ei ole ehtinyt kirjoitella.
Mutta nyt.

Tämä on jatkoa siihen rakenustyömaajuttuun, jonka kirjoitin joku aika sitten. Olin toisen kerran ko. työmaalla tänään. Puuhattiin paikalleen lämmöntalteenottopiippuja.

Tällä kertaa oli kanssani henkilö, joka oli ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kerrostalon rakennustyömaalla. Sama puuhastelu oli taas: Veronumero, perehdyttäminen, jne.
 Pikaisesti laskettiin siinä joutessamme, että tuollaisella parin kerrostalon raksalla käy ehkä 300 eri hlö, ennen kuin talo on valmis. Ehkä enemmänkin. Jokaisen paperisotaan kuluu maybe tunnin verran. Tästä tulee yhteensä 300 tuntia byrokratiaa, jonka maksaa asiaksa. 300:sadassa tunnissa saisi aika paljon aikaan, vastaahan tuo jo määrältään 40 työpäivää, eli n. 2 kk työpanosta yhdeltä ihmiseltä.

Tänään sitten sattui sellainen tilanne, että käytävällä joku huusi: Verotarkastus. Mesu tuli siunailemaan siihen, että on tääkin, teillä ei ole niitä kortteja. (jatkuvasti raksalla olevalla pitää olla sellainen luottokortin kokoinen henkilökortti, jossa on nimi ja verottajalta saatu numero) No, 2 naista tuli kypärät päässä ja keltaiset liivit päällä kyselemään henkilökortteja. Selitettiin siinä sitten, että ei me olla rakennusmiehiä. Minä olen keksijä, ja tuo on mun kaveri.
-No teettekö te täällä asennustyötä?
Ei varsinaisesti, nostin tuon piipunpätkän tuohon paikalleen, vastasin.
-No miksi ei ole korttia?
No me ei yleensäkään olla töissä rakennustyömailla.
-Teettekö siis kuitenkin työtä täällä?
No ei varsinaisesti, kunhan katsotaan, että nämä piiput menee oikein. Tuolla toimistossa on minun veronumero, ja tuolla pomolla on se taskussa, koska ei voinut toimittaa sitä toimistoon, koska mesut oli syömässä juuri äsken.
-Jaa. otetaanpa kuitenkin henkilötiedot.
Esittelin siinä ajokorttia heille. Samalla kysyin, että onko pimeetä työvoimaa yleensäkin paljon. Virkailija vastasi, että he saa kiinni n. 20 pimeetä työntekijää vuodessa. Ja tälläkin työmaalla on käyty kahdesti jo.

No, he lähtivät, mutta me jäätiin miettimään tuota lukemaa. Siis vain 20 hlö/vuosi! Lieneekö tuo 20 hlö:n veromenetys kattaisi tuon kaiken tarkastustoiminnan? Eipä siinä sen kummempaa, asiat on meillä kunnossa. Mutta kyllä me naurettiin. Ollaan lainsäätämästi kypärät ja liivit päällä, koitetaan tehdä työtämme noissa varusteissa.. ja tulee verotarkastajatkin.. heh.. Ja oneksi tuo kaverini oli juuri puhelimessa hieman aikaisemmin kysynyt verottajalta tuon ko. numeron. Muuten olisi tullut sakkoja.

Jaa, ehkä mainitsemisen arvoinen asia on tuo  Motorgan -musikaali/show. Tuttuni puuhailee sitä, ja minäkin siihen olen sekaantumassa teknisellä hulluudellani. Show tulee olemaan kertaluokkaa suurempi tulevaisuudessa.. Noitten nettisivujen näyte ei muuten kerro mitään todellisestä meiningistä..

Niin, keksintökursseista kyseli tuossa joku. Kyl ne hyvin menee. muutama paikka on vielä vapaana, joten mahtuu  keskenkin mukaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

peltipoliisi hommaa

jarrupalat kuluvat erinomaisesti alamäessä, kuten Tallukassa

mutta hyvin lähellä, Itämeren toisalla laidalla on aurobahnat

keiketi se on jarrupalojen valmistajien ja bensayhtiöiden etu ;)

Anonyymi kirjoitti...

peltipoliisi hommaa

jarrupalat kuluvat erinomaisesti alamäessä, kuten Tallukassa

mutta hyvin lähellä, Itämeren toisalla laidalla on aurobahnat

keiketi se on jarrupalojen valmistajien ja bensayhtiöiden etu ;)