maanantai 24. maaliskuuta 2014

Keväisiä tunnelmia.

Aurinko, sitä on kaivattu. Ja nyt sitä tulee pilvettömältä taivaalta. ulkona + 4º
Valaistuksenkin akusto latautuu hyvin, ja mieliala kohenee.. :)
Styyrpuurin tankki meni ilmeisesti tyhjäksi muutama päivä sitten, kun siirtopumpulla ei päivätankki enää täyttynyt. Tonni sinne bunkrattiin löpöä, ja sillä tämä talvi pärjättiin.
Tänään sammutin jo patteriverkoston kiertovesipumpun ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Lämpöä tulee kuitenkin vapaalla kierrolla pattereihin kohtuu hyvin.

Muutoin tässä on ollut kaikenlaista puuhaa, uusia juoniakin.

Shevyni meni kaupaksi hyvään kotiin, siirtyi palvelemaan hieman kevyempiin käyttötarkoituksiin. Lienee jo 27 vuoden ikäisenä ihan suotavaakin. :)
Tilalle pihaan ilmestyi Ford Transit, -01 vm. On se vaan outua totutella tuollaiseen keppivaihteiseen amerikkalaisen jälkeen.
Hesan reissulla tuli napattua kuva Kulttuurisaunalta. Kauppa käy. :) Saunalla on veikeä tunnelma, turhia prameilematta. Saunan lämmitystekniikan takana on allekirjoittaneen keksintö, vaikka Fortum tuosta kunniat napsii itselleen. Rakennukseen ei tule ollenkaan kaukolämpöä, vaan se lämpenee kiukaan hukkalämmöllä. Kiuas on kertalämmitteinen, muistaakseni useampi tonni kivimassaa. Löyly on miellyttävä. Käykääpä kokeilemassa.



Sitten tuollanen kuva, on tuloss vapuksi liikenteeseen Jyväskylän tienoolla.. Auto on muistaakseni ollut tuntemottomassa sotilaassa (elokuvassa siis) ja on Risto Höylän pihamaalta ostettu.

Ja kohta alkaa taas se aika, kun huviveneet lasketaan vesille.



Itseasiassa tutulle kävi hieman näin, Päijänteellä. Onneksi koko nosturi ei kaatunut. Vene kuitenkin koki pieniä vaurioita, kun rymähti rantakivikkoon. Kyseessä oli vanha hinaaja, onneksi paksua rautaa.


Niin, kuorman sidonta on aika oleellista. Alla oleva kuva, mitähän on tapahtunut ennen tuota tilannetta. :)

Kuvat poimittu netistä.

Tälläistä tänään. Täytyy ryhtyä töihin.

Ei kommentteja: