perjantai 2. toukokuuta 2014

Annos Marinoa..

Nonii. Nyt oli päivä aikaa puuhata sportin kimpussa.  Loistava keli sinällään, aurinkoa taivaan täydeltä koko päivä!  Päivisin kylläkin tuulee, mutta illaksi aina rauhottuu. :)  Vissiinkin se menee niin, että aurinko tuo tuulen tähän rannikolle.
Olettaisin, että kun arska paistaa maihin, niin maa lämpenee, ja myös silloin ilmakin, ja tulee nouseva ilmavirtaus. Ilma-vaje sitten korvautuu mereltäpäin virtaamalla.
Samalla mereltä tulee kosteutta, ja mantereella olevat hiukkaset kosteuden kanssa muodostaa sadepilviä. Täällä sen näkee hybin, kun pilvet muodostuu tuossa mantereen tuntumassa.

Mut asiaan.. :)

Ostin koivuvaneria levyn, ja siitä sitten askartelemaan osia.
 Osat tehtyäni sävytin tuolla ruskealla miranoolilla tuon pohjusteen,  Ehkä 5 prossaa tuota mirkkua. En koskaan ole ostanut petsiä, tms litkua kaupasta, vaan olen sävyillyt nuo itse.  Pohjuste pitää sisällään joitain lahonsuoja-aineita kuulemma.  Hölväsin osiin sitä aika huolella.

 Penkkien selkänojat paistattelee auringossa ennen lakkausta. Niin, siis päälle tuli uretaanilakka, jota ohensin hieman. Unicaa merkiltään. Helon vastaava lakka on huomattavasti huonompaa, en tiedä miksi. Unicalla olen tehnyt varmaan tuhat neliötä ponttipuulattioita, pirun hyvää kamaa.
 Pari sähkökytkintäkin piti laittaa.. Toinen tulee kulkuvaloille. Ja ratti sai mustaa maalia päälleen.

 Sit noi penkkien selkänojat. Näyttää vessanpöntön kansilta. Mutta ne on tarkoituksella korkeammat kuin entiset. Niistä on nimittäin hyvä ottaa tukea kädellä, kun astuu veneeseen. ja noi takapenkkien kannnetkin tuli valmiiksi. Saranat vaan oli vääränlaiset. Pitää hommata uudet.

Moottorikaivo sai maalia osakseen, se kun oli aika huono. Ihan kevyesti hioin entistä maalia, ja spraylla päälle. Pysyy minkä pysyy. :)
 
Jep-jep, tälläistä tänään.

Ei kommentteja: