torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuaaton puuhat, kapyysin ja messin uudelleen järjestämisen tehopiikki

Aloin siivoamaan, ja sitten se hieman levisikin käsistä, tää puuhaaminen.
Tuossa jokunen aika sitten löytyi hiaman normaalia kapeampi jääkaappi. Sellai 50 cm levee.

Mittasin, että se mahtuu tuonne kapyysiin. Eli saan tuosta messistä nyt viimeinkin pois tuon ison jääkaapin rohjakkeen. Mutta...  Jääkaappi ei mahtunut kuin hellan viereen, ja sekin vaati koko tiskipöydän siirtämisen 10 cm oikealle. Ja laatikosto, jonka tilalle jääkaappi menisi, piti lyhentää ja siirtää kapyysin toiseen päähän.

Jääkaappia ei voinut laittaa tuonne saunaosaston oven luo, koska se olisi tullut liian ulos, osittain oviaukkoon jo.

Tossa yllä nyt kapyysi ver.3. Sitä kun on mulkattu jo aika moneen kertaan, että astianpesukone, mikro, etc mahtuu sinne.  Jääkaappi on nyt siis tuossa ensimmäisenä, ja siinä enne ollut laatikosto on tuolla perällä lyhennettynä, ei siis kavennettuna. Toki on jonkinlainen virhe laittaa jääkaappia hellan viereen, mutta siinä se nyt on. Huomaa mansikkat jääkaapin päällä.. :)

 No sitten Messi.  Ent iso jääkaappi oli tuossa oikealla nurkassa. Seinillä olevat vanhat vesipatterit sai lähtöpassit, joskaan ei roskiin asti. Sitten ajoin poriin kirpparille, josta ostin tuollaisen lastulevyhökötyksen, maksoikohan yht. 30 egee. 

 Toi viimeinen pala ei meinannut mennä millään paikalleen.. Sängyn takaa vasemmalta piti riuhtoa vielä pattereita pois sillä seurauksella, että sain kaadettua lakanalle glygolia vanhoista putkista..  (siis noi patterit ei ollut viimetalvena käytössä ollenkaan)
 Sittenkin kauheella tunkemisella, pari milliäkin olisi ollut liikaa...  ja plops, se on siinä. :)

Sitten vielä Mercuryasiaa.  Jouduin uusimaan koneeseen polttoaineletkut. Homma ei ollutkaan ihan helppo, koska entiset letkut on liitetty "rymppäämällä".  Ja rympin alta ei paljastunut letkunippaa, vaan pelkkä tukiholkki. Eli kaikki liittimet meni uusiksi. Motonetistäa löytyi onneksi.

 
Tollaisesta osasat oli siis kyse. neljännestuuman ulkokierre n. 8 millin letkulle.
Kumpaankin kaasariin siis.
No, sain bensat koneeseen, ja kun pumppailin kumipallukkaa, niin kumpikin kaasari vuoti yli. Bensaa valui ihan reilusti konetilaan kurkuista. Prkl.. kohojen neulaventtiilit mielestäni tarkastin jo, kun kaasarit oli auki. No purkuun kaasarit uudelleen...
 
Siellä olikin kumitiiviste, tuon messinkisen neulan ohjausholkin ja kannen välissä. Tai siis tiiviste on tuon messinkikappaleen sisällä.  Käänsin tiivisteet toisin päin, niin jovain alkoi toimimaan. :) Laadukasta kumia, kun on kestänyt jo yli 40 vuotta. Sillä noissa ei ollut minkäänlaisia työkalun jälkia, eli ei ollut vaihdettu varmaankaan koskaan.
 
Tälläistä vappuna. tossa alla tuo entinen jääkaappi, jonka laitan myyntiin nyt. lienee tori.fi myyntipaikka. Toi on ollut vain kesäisin käytössä, ja toimii hyvin. Olisko 50 egee hyvä hinta, luulen niin.


 

Ei kommentteja: