sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Olikin hieman isompi paatti..

Täällä kun on ehtinyt tutustuman ihmisiin. Sit tuossa puhelin soi, että olis pieni hitsauspuuha. No sanoin, että mennään vaikka tänään, kun ensi viikko on hieman täys puuhaa.

Ja voihan nenä. Se olikin m/s Snowstar.  Rahtipaatti.  Toi vihreä.

 Miehistö oli Filippiiniläisiä ja venäläisiä. Ihan ok porukkaa. Kahvitkin tuli pyytämättä. :)
 Se, mikä oli vialla, oli hydraulisylinterin putken liitos nostolaitteistossa, joka oli syöpynyt. Nostokoneistolla laitettiin paikalleen ruuman kannet. Laiva oli lähdössä huomenna Saksaan, ja käsittääkseni se otti lastiksi kierrätysmetallisilppua. Pikku vika, mutta aika oleellinen juttu. :)
Tossa rätin päällä tollainen kulmakappale, joka vuoti alta öljyä.

Tuuli pohjoisesta 13 m/sec, meinasi miggikaasut karata.. Sitten toinen ongelma oli se, että sähköntulo katkeili jatkuvasti. Ihmeteltiin, mikä on vialla, niin laivassa olikin 60 hz järjestelmä. Toi invertterimiggi ei oikein ymmärtänyt sitä 60 hz taajuutta.. varsinkin pitkän roikan päässä ollessaan. :) Mutta homma tuli kuntoon parin tunnin ähräämisen jälkeen. Suurin aika meni öljyjen tyhjentämiseen. Järjestelmän piti olla tyhjä, mut ei ollutkaan. :)

Pienempia aluksia olen kyllä korjaillut nyt, mutta tämä oli jotain uutta..

Tässä onkin ehkäpä yksi virstanpylväs merelle muuton jälkeen, olen käynyt jo korjaamassa rahtilaivaakin. :) Ei paha. Kyllä tekevä aina töitä löytää..

Sitten erikoinen juttu. Tuulivoimalasta oli vedetty narut jokaisesta siivestä maahan. ??  Narut ei näyttänyt niin vahvoilta, että ne voisi pitää siipiä paikoillaan. Kaiken lisäksi ne oli aika löysällä, jotenkin sotkussakin.  En ymmärrä mitä tässä oikein meinataan tehdä. Tilataanko nosturiauto selvittämään noi narut tuolta, ja irrottamaan ne siivistä?? Käymään laitosta ei voi laittaa, sillä narut kietoutuu akselin juureen. :)


Sitten valtavaa hiilikasaa tahkoluodon voimalaitoksen pihalta...

Tälläistä tänään..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuulivoimalasta oli poistettu lavat napoineen kun Tahkoluodon ohitse ajelin viimme sunnuntaina paatilla, että huolto töitä varten ne narut oli lavoissa kiinni.

Suukko II kirjoitti...

Joo, ja käsitin, että huollon aikan noi narut viritetään paikalleen.