tiistai 5. elokuuta 2014

Bye Reposaari!

Nyt sitten viimein. Köydet irti ja menoks. Kaiken vuoden rassaamisen ja tonkimisen jälkeen Suukko toimii hienosti.
Aikataulu meni hieman kireäksi, koska oma työreissuni venyi niin, että päästiin vasta klo 20 lähtemään Räpsööstä. Ei siinä muutoin mitään, mutta pimeällä ei oikein huvita ajella, varsinkin kun toi plotteri-läppäri tilttaa toisinaan. Nyt se kuitenkin toimi, ainakin tunnin kerrallaan.
Itseasiassa tilasin Loisto-ohjelmiston tähän pöytäpc:lle, joka on tässä brygalla. Mutta se ei ollut tullut vielä Pihlavaan, poste-restante meiningillä. Ei olut kallis, alle satasen ja jokunen karttalehtikin mukana.

Lapset ui meressä, vesi on  24 asteista. Ja kello on näköjään jo 01.00.  Suolaisempaa vesi kuin Räpsöössä, kuulemma.

Nopeutemme oli 8 solmun kieppeillä, kevyessä vastatuulessa osin.  Koneen kuormitusaste jotain 40 % paikkeillaLuvialle kiinnityimme jotain 23.00 aikoihin.  tossa reitti luvian laitakariin, kaljaasi Ihanan kotisatamaan: (Ihanaa ei näy, mutta toivomme kohtaavamme sen vielä ennen etelämmäksi menoa.)

Sitten tuossa jokunen kuva.





Heippa Räpsöö! Reilun vuosi meni... Joskus tavataan vielä. Kiitos kaikesta kivasta, mukavista ihmisistä, merenkulun historiasta, salakuljetustarinoista, duunikeikoista, jne.. :)

 Auringonlasku. Toi pokkari ylivalottaa jostain syystä, ja väritkin ontuu aika pahasti.
vanavettä

Navigointia ja muutakin tuumailua.. :)

Mitäs muuta tämän 3 tunnin reissun aikana.. 
Kytkin vuotaa öljyä akseliltaan hieman, mutta se ei tuntunut olevan ongelma. Plotteri kaatui 2 kertaa. Mutta maisemanavigointi karttaperustaisesti toimi hyvin tällä porukalla. Köysihygienia oli huono, koska kansi on täynnä vieläkin remottikamaa. Jaa niin, autot jäi reposaareen, täytynee huomenna hakea. Pari skootteria kuitenkin kansilastina kulkki kivasti.

Kerkesin muuten kytkeä pääkoneen öljynpainemittarin ja lämpömittarin brygalle toimintaan. Ei tarvinnut juosta niin kovin usein enää konehuoneeseen katselemaan..

Kaiken kaikkiaan kiva fiilis, uudet maisemat, uudet kujeet. :) Täällä Luvialla olemme päivän - kaksi.


Ei kommentteja: