perjantai 15. elokuuta 2014

Perjantaita! Punaisia keppejä, jäniksiä, räppiä ja palaneita töpseleitä.

Ongelmia: Kolari jäniksen kanssa 100 km/h vauhdissa. Sisälökasuoja tipahti ja puskuri irtosi kiinnikkeistään tuosta päästä. Tuo naarmu ei kuitenkaan tullut jäniksestä, vaan on ollut jo kauan.

Sitten erikoinen juttu. Pari päivää sitten keskellä yötä heräsin, kun jostain kuului PRÄZZ.
Makasin mukavasti sängyssä, ja ihmettelin tuota ääntä.
Jalalla seisova tuuletin myös pysähtyi, josta päättelin, että sähköt katkesi. Vtf? 
Kurkin laiskana peitonraosta mahdollisia lisätapahtumia. Hiljaista ja pimeää. Ei mitään.
Sitten pikkuhiljaa sieraimiin alkoi tulla palaneen käryä. Nuuhkin, ja koitin analysoida asiaa. Mielestäni haju oli vanhahkon piirilevyn palamistuotos. Ei kaapelipalo, eikä mikään muukaa. Ihan kuin vanhan radion piirilevty nuotiossa.
Tässä vaiheessa oli pakko nousta ylös tutkimaan asiaa. Hyttikäytävää pimeässä kulkiessa haju voimistui 2. hytin kohdalla. Kädellä pimeässä tunnustellessa jatkojohto oli lämmin.
Mikään ei palanut, ja hajukaan ei enää sankentunut, niin päätin mennä takaisin nukkumaan. Sähköt oli poikki anyway, ainakin alakerrasta.
Seuraavana päivänä asiaa tutkiessa syylliseksi paljastui tuo kiinalainen jatkojohto. Se oli mennyt oikosulkuun. Ilmeisesti pikkuhiljaa sähkö oli kaivanut itselleen hiiltyvän "käytävän" ja kun hiiltä riittävästi muodostui johteeksi, niin 16 A sulake ei enään kestänyt. Kyseessä ei ollut kosteus, tms. ulkopuolinen syy. Jatkis oli kuivalla puulattialla nimittäin.
Kiinalainen jatkojohto on siis valmistettu vanhoista radioista, ainakin hajun perusteella. :)

Talvehtimispaikka-asia alkaa selvenemään. Nyt ollaan vielä tässä vähäisellä käytöllä olevassa liikennelaiturissa. (oikeastaan käyttöä ei ole ollut yhtään, paitsi viime sunnuntaina joku olisi halunnut ottaa jonkun ihmisen veneen kyydistä autoon. Siis yksityinen, ei risteilyalus. Jotkut maanmittarit kävi iskemässä jotain keppejä punaisen spraymaalin kera. Kuulemma tähän tulee jokin veneenlaskuluiska.

Ilmalämpöpumput odottaa asennusta. Kylmäpuolen työkalut tuli jo haettua pajalta.

Sitten hauska: Jouduimme ostamaan uuden wlan-antennin ruuman koneelle, kun edellinen kastui sateessa (oli ruuman luukun välistä työnnetty ulos, kun teräksen läpi ei radioaallot kulje, ja brykalla on lähetin, joka jakaa mokkulanetin )Muovikassisuojaus ei riittänyt, kun tuuli vei kassin..  Motonetistä sitten tuo uusi. Pisti silmään tuo paketin helppo kuvasarja:
Laite kii koneeseen, cd sisään, ja viimeisessä kuvassa on selkeästi WWW. eli surffaamaan internettiin.
 
Tämähän menee oikeasti niin, että 1. ja 2. kuvan toimenpiteet sujuu ongelmitta, mutta sitten alkaa ajuri-windows ongelmat, jossa kestää puoli tuntia erinäistä säätöä. Ja sitten se, että eihän tuolla tietenkään nettiin pääse, ellei ole wlan verkon lähettyvillä. Kun ei tuo mikään mokkula ole.
 
Heh, Nuoriso oli kehittänyt laiva-aiheisen räplinkin:
 
Ja tossa aika hyvä jonkun tekemä video rollaamisesta. Tai oikeastaan tuo ei ole kovinkaan paha, mut jotenkin biisi ja video natsaa yhteen hyvin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuollaisen umpeenniitatun kiinalaisen jatkojohdon avaa, niin siellä todellakin on printti sisällä. Siitä se kärynneen piirilevyn haju. Samalla voi mielessään laskea mitä virtoja tuollaisesta kannattaa läpi ottaa.

Suukko II kirjoitti...

Jaa on ?? mäpäs avaan tuon kohta. Aika rajua meininkiä tudella, jos 16 A menee printin läpi. Huh!

Suukko II kirjoitti...

Ei ollut tuossa piirilevyä. Oikkari oli tullut maakiskon ja vaiheen välille. Väli noiden kahden välillä on aika pieni, ja topselin lapsilukko, vai mikä se nyt on, ne läpät jotka väistyy reikien kohdalta, niiden metallinen palautusjousi pystyy irrotessaan muodostamaan kontaktin vaiheen ja maan välille. Prkl. Aika paska rakkine.