sunnuntai 10. elokuuta 2014

Turku.

Nyt siis olemme turussa. Ajettiin suorilla uudestakaupungista aikalailla ulkokautta, kun ei ollut selvyyttä oikein silloista ja sähköjohdoista. Loisto-ohjelmistossa ei jostain syystä ole kaapeleiden korkeuksia. ihmettelen kyllä. Muutoin mukavaa saaristonavigointia, jatkuvasti saa olla kääntyilemässä johonkin suuntaan. Tuossa reitti:


Ruissalon pikkulaituri, jossa vastaanotto ei ollut ihan aurinkoisin. Kuitenkin meillä oli lupa tähän tulla. Jospa iloisemmin mielin ihmiset asennoituisi yleensäkin elämään?

Laivassa asumisesta tähän väliin muutama sananen.
Missään tapauksessa Suomessa ei kannata sanoa, että löytyykö laituripaikkaa, me asutaan laivassa. Mieluuminkin, että löytyykö paikkaa meidän 28 metriselle alukselle. En tiedä, ketä pitää kiittää siitä, että asuntolaivat on jotenkin kummallisessa maineessa. Asuntolaivaksi kun käsitetään vaikka millainen kelluva ponttoonihökkeli. Laiva on aina laiva, kelluva tönö on ihan eri asia. 

En tiedä, miten paljon ja mihin suuntaan esim. asuntolaivurit ry on tätä veden päällä asumista muokanneet. toivon, että positiiviseen suuntaan. Merenkulun piirissä laivassa oleilua ei katsota yhtään pitkään.

No, jos tämä on Suomessa vaikeaa, niin kuin moni muukin asia nykyisin, niin me ollaan kuitenkin huomattavasti herkemmin Suomesta poistuvia kansalaisia, koska meillä on kotikin mukana. Verottaja sitten ihmetelkööt, minne ne maksavat kansalaiset oikein häviää... heh.

Muutoin fiilis on hyvä. Laiva toimii hyvin, navigointi vieraillakin vesillä sujuu loistavasti. Kivaa. :)

Turussa muuten tulee myyntiin Aurajoen rannalla oleva tontti, jossa on pientelakka. Turun kaupunki myy. Siinäpä jollekin loistava tonttipaikka, ja työmaakin, jos aloittaa telakkapuuhat. Turun kaupunki suosii telakkatoimintaa ko. tontille. Hinta ei liene paha (tarjousten perusteella todennäköisesti) koska maaperä on saastunut.

Vihreää merivettä.


Jokunen räppäisy matkan varrelta.

Kahvia ja navigointia..


Isompiakin paatteja oli väylillä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

elämä tuntuu joillekin olla kuin rangaistus, ja valitetaan ja valitetaan

voisi mieli muuttua kun vaikkapa kävisivät sairaalassa vakavasti sairaita katsomassa

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

Suomalainen kateus...

Anonyymi kirjoitti...

Palasiko kissa kotiin?

Anonyymi kirjoitti...

Vanhoja hippejä troolareissaan(?) on siis asiallista vähätellä? Eivätkö työllistä vai tee taidetta riittävästi?

Suukko II kirjoitti...

No tuo vanhoja hippejä troolareissaan oli vain mielikuvituksen tuote. Hippeilyssä ei ole mitään vikaa, päinvastoin. :) Se vaan alkaa lämmittämään tyristoria korvienvälissä ihan oikeasti, kun joku katsoo kuin halpaa makkaraa ja koittaa järjestää vain ongelmia. Kissa palasi kotiin, unohtui kertoa.. Eläkää ihmiset, ja antakaa muidenkin elää. Eiks je. :)

Sen verran vielä, että kukkamultalaatikot ja huolehtimattomat alukset ovat ongelma, asui niissä sitten ketään tai ei. Ja toisekseen, monella on varmaan liian romanttinen kuva laivassa asumisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Miehen elämää, ei sen enempää.

Suukko II kirjoitti...

joo. Ystävällisen, mutta ehkä joskus hieman tempperamenttisen miehen. :)