lauantai 25. tammikuuta 2014

Vesitippa väärässä paikassa

Aamulla heräilin, ja oli suunnitelmissa aloittaa päivä tietokoneen äärellä. Piti laittaa maileja, etc. Nyt kuitenkin nettiyhteys, joka tulee w-lanilla tosta Suukon reitittimestä, ei toiminut. Mikä-mikä on??

Kädelleni tippui tippa vettä siinä ihmetellessä. Tippa oli peräisin brykan tuuletushormista. Samaisesta hormista oli tippunut tippa myös koneen usb-liittimessä pystyssä olevan w-lan antennin kylkeen, ja siitä se oli valunut antennin juuressa olevaan pieneen tilaan, jossa on antennin elektroniikka. Tietenkin elektroniikka otti itseensä tästä tipasta, jolloin netti ei enään toiminut.

Tästä alkoi sitten sellainen show, että alkoi jo ärsyttämään. Ajoin Poriin ostamaan uutta. Gigantti, jossa on tyhmä maksaa liikaa nykyisin, tarjos 40 egee /kpl moisia. Siirryin sujuvasti Motonettiin, ja siellä oli 20 egee. Ostin 2 kpl. Kumpikaan ei toimi. Windows kyllä löytää laitteen, ja laite toimii oikein, mutta yhteyttä ei muodostu. Itseasiassa Winkkarin yhteysosasto ei tunnista laitetta. Mitään asetuksia ei päässyt muuttamaan. Nämä varmaan saisi toimimaan, jos olisi oikein nörtti, mutta ei. En jaksa. Palautan moiset. Oikeastaan luulen, että ovat viallinen erä, kosk toimivat noin oudosti.

Sit tuli pilkkijöistä otettua kuva. Kivan näköistä puuhaa. Oikeastaan tuo laumakäyttäytyminen on aika jännää. Jokaisella on vapaus valita paikkansa vapaasti, mutta silti laumassa ollaan. :) Joku kauempana, joku lähempänä. Malliksi tossa alempana lokit.

Muuten päivä on mennyt työhommissa. Mokkulavirkistimiä tehtiin vajaa 10 kpl pojan kans lisää. Nyt niitä menee jo Viroon asti. Pitää huomenna toimittaa Hesaan ne. 

Muuta huomioitua: 
Jää pitää veikeää ääntä. rapisee, ronksuu, ja kantaa kaukaakin kaikenlaisia ääniä. Ruumassa kuulee hyvin.
Pyykit kuivuu pakkasessa aika hyvin kanssa. Pitää vaan olla 2-3 päivää narulla. Kyll se jää vaan haihtuu suoraan ilmaan pyykeistä sulamatta välillä. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, miksei jäälätäkkö tieltä ei häviä, sublimoidu, kuten vaatteista

Suukko II kirjoitti...

Kyllä se itseasiassa häviää, mutta hitaasti. Sama ilmiö esim puissa, kun huurtuvat, ja sitten huurre häviää, vaikka ilma ei olisikaan lähelläkään + asteita.

Auton tuulilasissa näkee myös ilmiön: Kun ajaa, niin ajoviima haihduttaa jäätä sellaisitakin kohdista, mitkä ei ole lämpimiä. Myös pelleistä ajoviima haihduttaa jään pois.
Jos jää ei haituisi, niin kaikki paikat kuuraantuisi/keräisi jäätä ilmasta, ja sulaisi vasta keväällä, kun ilma menee plussan puolelle.