perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kaikkea sekalaista..

Taalintehtaalla on Baltic jazz festivaali viikon päästä viikonloppuna. Olen nyt näköjään jeesamassa festarin rakentamisessa. Eipä siinä, kivaa ja jotain ihan muuta vaihteeksi. Tuttua on toi festareitten kasaaminen, koska olen itse järjestänyt ihan kokonaisuudessaan mm. Betonirock-festarin 2001-2002 Jyväskylässä , ja muuramessa Big puutarha-tapahtuman 2008 ja 2009, sekä muuta pientä tapahtumaa.
Toisaalta tämä on nyt kovin kivaa, aurinko paistaa ja muutoinkin on mukavaa puuhaa. Se, miksi ja miten tänne festivaalihommiin ajauduin, johtuu nykyisestä kivasta  parisuhdetilanteesta. :)


 Kamaa puretaan rekoista. Äänen toisto, aidat, ravintolakalusteet, esiintymilavat, jne..

 Toiminta on loppunut, harmi vaan.

 Muutoinhan tämä taalintehdas on hyvin kaunista seutua vanhoine teollisuusrakennuksineen. Kuva rantakahvilasta. Mutta tuli pieni pettymys kahvilan pitäjää ja koko systeemiä kohtaan. Kahvila on rakennettu osin EU rahoilla, eli meidän veronmaksajien rahoilla käytännössä. Alla oleva kyltti kertoo sen.
 Lopputulos on kaikkea muuta kuin kiva. Tilattiin kahvit ja vohvelit. Kahvi 2 € ja tuo vohveli oli sellainen pieni kotikoneella paistettu lätty, jossa lusikallinen mansikkahilloa ja valmiskermavaahtoa pieni turskautus. Ja hinta 5 € ! kaikenlisäksi taikinasta puuttui suola, ja tuotos oli aika mauton.
 Lohileipä oli puolikas ruisleivän pala, jossa yksi siivu kylmää lohta. Ihan persiistä.
Sit noi marengit on ostettu jostain konkurssipesästä varmaan, hintalapusta on vaan vedetty yli entisen kaupan nimi, ja hinta 6 euroa! markka-aikana tämä pussi olisi siis maksanut 36 markkaa. Vieressä oleva karkkipussikin on aika hinnakas. Se, miksi tätä kirjoitan nyt tähän, on asian ihmettely: Verorahoilla rakennetaan rantakahvila, jossa sitten on ylimielinen palvelu ja paskat tuotteet. Kahvilan tarkoitus on olla turisteille houkutteena ja lisätä viihtyisyyttä. Sitä se tekee vain 20 metrin päästä katseltuna, käynti kahvilassa tuottaakin sitten pettymyksen, ja ei tee mieli tulla uudelleen.
 Turha selitellä, että tämä on vain kesäkauppaa, ja katteet pitää saada kovaksi sen takia. Vaihtakoon alaa, jos ei homma kiinnosta. Tai huolehtikoot kunta kahvilaan työntekijän, koska vuokraaminen "yrittäjälle" tuottaa tälläisen tuloksen.

Sitten vielä, kun makoilin tuossa BalticJazzin toimiston lattialla. Heh, vanha tv-antennitöpseli. Heitettiin huulta tuosta toisesta reiästä, radioantenni-liittimestä. 
Joka kodissa on tuollainen ollut, mutta kukaan sitä ei ole koskaan tarvinnut. Jos sajtellaan, että tuo toinen liitin rasiaan on maksanut aikoinaan vaikka 5 markkaa. (koko rasia on maksanut varmaankin 30 markkaa) Ja suomessa on 2,5 miljoonaa asuntoa. Tällöin ihmisten kotien seinällä roikkuu (roikkui) 12,5 miljoonaa markkaa ihan turhan päiten. :) Naurettiin, että miksi kaikkea pitää olla niin vaan turhaan ja varmuuden vuoksi.. Kuitenkin nämäkin on ostettu ulkomailta.. ja varmaan olisi saanut rasioita, joissa ei olisi ollut tuota turhaa radiopistoketta. 

Suukon sisätilojen remontti käynnistyy heinäkuun puolella. Ja tässä kun on ollut nyt kaikenlaista puuhaa, niin yhä edelleen sijainti on Reposaari. Mutta ei kauaa. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kävin aika syrjässä olleessa jäätelömyyntipisteessä, kaksi palloa, hinta 4,5 €, 27 markkaa, ihan periaatteessa jätin ostamatta,

jospas kiskurimyyjät laskisivat hieman hintoja, voisi kauppakin käydä ja molemmille hyvä mieli