tiistai 17. kesäkuuta 2014

Telakalta pois..

Nyt sitten maanantaina koitti se hetki, kun Suukko meni takaisin mereen. Kaikki sujui liki ongelmitta, paitsi telakka olisi halunnut lähteä Suukon mukaan. En kuitenkaan halua kuljettaa Reposaaren telakkavaunua pohjan koristeena.. No, pienen rimpuilun jälkeen telakka irtosi. Jäi ilmeisesti kovan sivutuulen ( 15 m/sec ) ansiosta palleköleihin kiinni.

Summa summaarum, Pohjan hiekkapuhaltaminen, pistekorroosioiden hitsaaminen, tervaepoksin maalaaminen, uudet sinkit (alumiiniseosta 120 kg) ja muut pikkujutut.. Oikeastaan aikaa meni 3 päivää, ja kaikki sujui mallikkaasti. Itse telakoinnista tulee lasku Porin kaupungilta käsittääkseni. Itse tein nuo hitsaushommat, sinkkien vaihdon ja muita puuhia.Gröhndahl puhalsi ja maalasi.

Kiva nyt on mennä. :)  Suukon nopeus samalla kierrosluvulla telakalle mennessä oli 6 solmua, ja telakalta poistuttaessa 7,5 solmua. Kyllä näkit ja levä vaan jarruttaa. Kaikenlisäksi potkuriääni muuttui paljon hiljaisemmaksi, kun on nyt puhdas. :)

Pohjan paksuuden sain mitattua syöpymistä kohtuu hyvin. Näyttäs olevan 5-7 milliä. Uutena se on ollut 7 tai 8 milliä. Keulan osalta 12 milliä.

Kiva nyt on nukkua yöt rauhassa.. Ja seuraava telakonti on vasta suunilleen 10 vuoden päästä.

1 kommentti:

Saga kirjoitti...

Kymmenen vuotta telakoinnin välissä? Ihmeellistä! On niin mielenkiintoista lukea kun aina oppii uutta. Meidän tutun täytyy venetelakka hankkia. Itse uskon, että telakointi tehdään kuitenkin vuosittain.