torstai 5. kesäkuuta 2014

The Bar , 0 € , ja muutakin..

Tässä on nyt ollut taukoa kirjoittelussa, kun on ollut muuta puuhaa aika hyvin. Näistä muista sitten jonkin ajan päästä. :)

0€ bar tarkoittaa sitä, että kaikki kalusteet, yms on löytökamaa. Rahaa baarin pystyttämiseen on kulunut ehkä 10 €, sekin bensalaskuna, kun kamaa on pitänyt etsiä sieltä-täältä. :)

 Baaritiski kasattiin vanhasta väliovesta, parista vanerista, jääkaapeista ja muusta roinasta. Verhoiltiin ylijäämäkankailla

 Lankonki (tulee ilmeisesti sanasta landgang, tjs, maihinkäynti) piti tehdä hieman uusiksi, että asiakaat ei tippuile mereen. Tuo oikeanpuoleinen ei ole ihmisille, kuten tekstistkin huomaa... :)

Sitten tuli tehtyä tuollainen ständi. Eilen etsiskelin moista pitkin kyliä, ja eipä löytynyt. Tein sitten itse, kun oli jäänyt vaneria. Aluksen tiedot ja muuta mukavaa siinä ihan tussilla on kirjoitetu ohikulkijoiden iloksi.

Tottahan Baarissa pitää musaa olla. Kuusakosken romukasasta löytyneet kajarit tuli käyttöön. Ihan ehjät panasonicit, ja soi ihan kohtuullisesti, verrattuna hifilaitteisiin. Kajareitten kytkemisessä kannattaa huomioida, että toinen johdoista on + ja toinen miinus. Jos kytkee 2 kaiutinta (stereo siis) eri perin, bassot tahtoo kärsiä. Ne oikeastaan vaimenee aika paljon. Tarkasti korvalla pystyy kyllä erotamaan, onko napaisuus ristissä. Biisiksi vaikka U2:sta, jossa on aika puhtaat bassot, ja vaihtelee kytkentää, kunnes huomaa voimakkaamman bassotoiston. Tietenkin ensin pitää katsoa vaikka 1,5 V patterilla kaiuttimen kartion suunta: + ja miinus oikeinpäin työntää kartiota ulospäin.
Joo. Musat tulee spotifyn listalta. Lienee ei laillista, mutta meillä menee nyt näin.

Kaapelikelat pöydiksi, aurinkovarjot pysyyy pyykkinaruilla.. :)

Sitten ihan muuta... Tuli viime viikolla mittaroitua hieman..  Osa vielä kytkemättä ja tekstit puuttuu. Kierroslukumittarin anturin joutuu tekemään itse, siitä hieman tuonnempana. :)  Viikonlopuksi on luvattu hyvää säätä, ja toivomme paljon asiakkaita. Samalla tämä on hieman läksiäisbileet, koska lähden Reposaaresta parin viikon kuluttua telakoinnin jälkeen merelle, etelään päin.
 
Tervetuloa oluelle, baari on auki pe-la-su. :)
 
Nyt päiväunille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

millaisia aihioita syntyi Suomen, ehkä Pohjoismaiden, ehkä Euroopan ensimmäisestä ja mutta ainakin maailman parhaasta keksintäkurssistasi

Suukko II kirjoitti...

Hyvä kun muistutit. Pitää päivittää keksintökurssien sivut. Kurssilta tuli juoman hiilihapotin, kokoluokkaa tikkuaski. Ravintola-automaatti, sekä porakaivosta lämpö ilmanvaihdon esilämmittämiseen.
Käyttökelpoisia kaikki.

Katos, tuolla on tekemisen meininki: https://www.indiegogo.com