sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Remonttisuunnitelmia

Kaikenlaisia kysymyksiä tulee mieleen, kun suunnittelee tuon ruuman rakentamista käyttötiloiksi, ja laajennusosa pääkannellekin.
Lämmöneristysten suhteen ei ole ongelmaa, kivivillaa tulee 100 milliä, ja päälle puuta ilman mitään sen kummempaa kosteussulkua. Rakenne on osin hieman  hengittävä, ja sitä käytetään isoissakin aluksissa. Puuta siksi, että se tasaa kosteuskuormia todella hyvin, ja antaa sisäilmalle  hyvän säväyksen. Tutkitusti puu/hirsitaloissa on terveempi asua.

Suukon merikelpoisuutta en halua vähentää, joten laipiot tulisi säilyttää vesitiiviinä. Pakko on kuitenkin tehdä kulkuaukkoja, ja niihin pitää saada sitten tiiviisti suljettavat ovet. Lieneekö suomessa laivapurkaamoja, joista tälläisä voisi kysellä??

Kuva on Limnea -huvialuksen papereista. Runko on suunnilleen samanlainen, joskin perä on pyöreä. Keulassa näkyy (sivukuva) entinen miehistöhytti ja portaat kannelta alas. Ruuma on täytetty joillain säkeillä mallin vuoksi. Kannen päälliset rakenteet ei vastaa Suukon alkuperäistä rakennetta ihan täysin.

Laipiot. myös ahteripiikki on omansa. laiva on jaettu 6:een vesitiiviiseen osastoon, jos keulapiikki luetaan mukaan. Punainen viiva ja portaat ruuman luukun kohdalla on hahmotelmia.

Yllä kuvassa pääkannen päällisten rakenteiden nykytila. Vihreällä poikkiviivoitettu alue olisi mahdollinen laajennusosa, jotta ruumaan saa portaat. Laajennus tulisi siis puoliksi ruuman luukun päälle. Nykyisen messin etuseinään tulisi aukko, johon ovi. Jäljelle jäävä ruuman luukku toimisi skailettina ja luukkuna edelleen.

Tilanne näyttäisi osapuilleen tälläiseltä:
Sori huono kuvankäsittely, sillä hahmotelmat on tehty tällä läpppärin Paint-ohjelmalla, joka on aika köpsä. Ja yksityiskohtia puuttuu, rakennelma näyttää parakilta, jota se ei pidä olla.



Jatkan tätä illalla, nyt mennään Turkuun katselemaan mahdollisia laituripaikkoja autolla.




3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voisi myös virosta kysellä, Tallinnan satamassa on muuten mukava punainen metallilaivaravintola, kertoi käydessäni huurteisella sen tekniikasta yms., mukava paikka

tai vaikka ottaa yhteyttä esim.
http://rautapaatti.suntuubi.com/fi/Etusivu/Alkuvaiheita/

Anonyymi kirjoitti...

Itselle tuli mieleen,että käviskö oviksi esim. purettavasta talosta väestönsuoja ovet.T.Samppa Nokialta

Suukko II kirjoitti...

periaatteessa väestönsuojan ovet voisi käydä. Mutta ne on liian isoja kooltaan. Nuo kun saisi olla jotain 60-70 cm leveitä