torstai 18. kesäkuuta 2020

Jokunen kuva ja video aluksen laskusta Räpsöön telakalta


Huomenna telakalle! Tässä kuitenkin jokunen kuva aikaisemmista puuhista. Klikkaamalla kuvat saa suuremmaksi.
Ulkonäkö alkaa muuttumaan. En halua jokiproomun näköä, mutta se tulee väkisinkin hieman sellaiseksi, koska pitää päästä ali 4,5 m silloista. Takamasto on pois, ja paarpuurin laita oikaistu suoremmaksi, eli ei ole enään sisäänpäin kallellaan.

Reposaaren telakka, alempana video edellisen aluksen vesillelaskusta. Aluksella oli hieman huonoa tuuria, potkuriin sotkeutuneet vaijerit olivat polttaneet kytkimen, ja särkeneet säätölapapotkurinkin. 

Hiekat tuli sittenkin. Viasveden hiekka oli unohtanut tilauksemme. Alunperin odottelin sovitusti aamulla 9 aikaan hiekkoja, ja telakan konemies myös, koska ne piti nostaa lavalta pyöräkoneella pois.

Mastonkaatopuuhia.

Menikin sitten vauhdilla. Saranasysteemi ei kestänyt kunnolla ja masto kaatui hieman sivuttain. Hyvällä tuurilla juuri tutkan ja kulkuvalot väliin, kaikki siis säilyi ehjänä!

Laidan oikaisua. Tuosta portin kohdalta näkee hyvin, kuinka paljon laita on tullut sisään, kun jäät pudotellaan Neuvostoliiton tyylillä ajamalla päin muita aluksia. 30 cm puoleltaan, eli tämä tarkoittaa että joka metrille kantta tulee lisää tilaa 0,6 neliötä. Yhteensä ehkäpä 20 neliötä extraa.

Laivakissa, heh, kohtuullisen kiree ilme naamalla..

Perämies haki sinkit Raumalta. Rauman Karhu-valu Oy:lle pisteet palvelusta ja hinta-laatusuhteesta.

Näin se oikeisuhomma meni. Viilto tukeen ja hydraulityöntimellä laita uuteen asentoon. Parraskaiteet poistettiin, koska olivat aika mukaiset. Porttipuolella on vielä puolilaho törmäyslista, joka yritetään ehtiä poistamaan jossain vaiheessa.

Ja tässä se video kalastusaluksen laskemisesta telakalta. Nuori kesäduuunari säikähti hieman, kun vinssin jarru alkoi hänen jarrutellessa hieman savuamaan. 





Ei kommentteja: