perjantai 5. kesäkuuta 2020

Tammisaari-Röölä

Vetästiin sitten 16 h putkeen.
Havaintoja laivasta:
Koneen öljynpaine laskee hivenen liian alas kun pidempään ajaa reilummalla kuormalla. Tehtaan minimi on 1 bar, Ja paine on välillä 0,8 suodattimen jälkeen. Ennen suodatinta 1,2.

Tämä voi korjaantua öljyn vaihdolla, koska nyt koneessa on 10w30, jonka laitoin kiireessä viikko sitten. Ohje on puhdas 30. Max lämpötila öljylle on ehdoton 60'C, joten sae 10w30 on liian ohut 40 asteen lämpötilassa. 10winter luokka ei toimi siis, kun koneessa pitäs nimenomaan olla sae 30 "alilämpöisenä" jolloin tuossa 40 asteen käyttölämmössä nykyöljyn pitäisi lienee olla joku 30w60. (Tämä arvo ihan päästä repäisemällä)

Kytkin lämpenee jostain syystä ehkä liikaa (n. 60 astetta käsin kokeilemalla) kun ajaa yli 5 solmua. Putken pätkällä kuunnellen kuulostaisi kuin hydraulipumppu kavitoisi. Kytkimessä on 80w90 ilmeisesti, koska konehuoneesta tälläsiä astioita löytyi. Luulen, että se on liian jäykkää. Pitänee etsiä tehtaan suositus jostain.

Kolmas huomio on erikoinen kumina, tai tärinä. Ihan kuin jossain olisi epäkeskohiomakone painuneena runkoa vasten.  Äänen taajuus muuttuu pääkoneen kierrosten mukaan. Koitin paikallistaa ääntä kepillä kuuntelemalla, mutta ainoa paikka, josta äänen löysin voimakkaana, on kylkipelti! Konehuoneessa koneen keskivaiheilla kylkipellissä on tunnettavissa ihan käsinkin ko.  Värähtely. Ääni kuuluu myös pääkannella keulassa. Erikoista. Onko kyseessä puhdas resonanssi, en tiedä. Missään paitsi kytkimessä ei ole niin korkeaa kierroslukua, joka voisi olla äänen lähde.

Huomenna ehkä pitkä siivu, Reposaareen. Tai sit jäädään Luvialle yhdeksi yöksi.

Ai niin, perämiehen styyratessa heitin uppopumpun ahteripiikkiin ja pumppasin ehkäpä 700 kiloa vettä pois. Niin juuri, 700 kiloa. Koska tämän jälkeen paatti oli suoremmassa. En tiedä, onko sadevettä vai vuoto.  No, näkee kun katsoo tilannetta telakalla.

Tässä vielä videoklippi:
SKL 6 NVD 24, eli pääkone ajossa: https://youtu.be/l6fRnYawcIk

Ja höpinää kun tultiin Hankoniemen yli

https://youtu.be/JXBeakN3g7I

Mut nyt hyvää yötä kaikille!

Btw, hesasta lähtömme Suukko I:n kanneta kuvattuna.
https://youtu.be/rv2Zi8dQ8Sw



Ei kommentteja: