lauantai 13. kesäkuuta 2020

Remppa alkaa pikkuhiljaa. Telakointiin valmistautumista.

 Kelit paranee ja telakointi on ensi viikolla, 18 päivä ylösnosto. Nyt on siis tultava hyvät juhannussäät!

-Hiekat puhallukseen. (Viasveden hiekka Oy)
-Sinkit tilattu (pitää hakea) Karhuvalu:lta Raumalta
-Maalit tilattu ja noudettavissa Turun ATV Oy:stä.
-Hiekkasäkkien purku telakalla sovittu.
-ja ehkä 15 muuta pikku asiaa.
Myös Lankaa ja kaasua miggiin.

Telakoinnista puuttuu vielä hiekkapuhalluksen suojavarusteet ja jotain muutakin varmaan. Pitääkin kysyä onko telakalla peltiä jos tarve iskee.

Pari kuvaa:
Tyypit olivat ostaneet ruotsista 400 neliöisen kelluvan rakennuksen. On kuulemma menossa ravintolaksi. Olihan näky! Harmillisesti heiltä suli toisen aluksen kuminen pakoputkisto, ja reissu hyytyi hetkeksi Räpsööhön.

Pari päivää sitten purettiin brygan katolta kaiteet ja muut härpäkkeet.

Internet sai piristystä 4g reitittimen avulla. Prepaid SIM kortti sisään, ja tadaa, meillä on hyvä WLAN. Naruviritysteline on siksi, että pysyy tuossa ikkunan kohdalla. Teräs kun ei läpäise radioasltoja.

Sitten tuli lahjoitus, kiitos vaan paljon eräälle reposaarelaiselle. Pyörä oli ilmestynyt aamulla kirjeen kera tuohon kaijaan 🙂

Telakalla on nyt tuollai pikkusempi kalastusalus. Sanoi, että normaalisti oltaisi nyt kalassa, mutta kiintiöt ovat täys, ja joutaa telakalle.

Duunipuolellani, uusin versio uudesta moottorikeksinnöstäni tuli konepajalla ulos. Komeeta! Pääsen testaamaan hyötysuhdetta ja tehoja. Tuo radion nuppi on hämäys, sen alla on akseli, joka liitetään generaattoriin. Paremmin löydät infoa firmamme sivuilta: www.21tdmc.com

Ja sitten mukavia vieraita! m/s Suukko I:n aiemmat omistajat (tuolloin m/s Finesa)  vuosien takaa tulivat katsomaan uutta projektiamme. On laillaan tämän miehen tai parin ansiota, että suukko I on yleensäkin olemassa. Ja sekin, että minä uskalsin merelle, keski-suomen paljasjalkainen kasvatti.

Sit vielä, saatiin pesukone. Pyykkivuori onkin jo kohtuuttoman suuri. Kiitokset vaan Hallivuori Works:lle. Poistopumpussa oli rautaa, nyt toimii ok. Tyypilliseen tapaan kone on kannella. Alla video klippi. Mukavaa viikonloppua!




Ai niin, uusioperheemme nuorin täytti eilen 18, eli vanhemmuustehtävät ovat nyt tietyllä tavalla juridisesti ohi. Huomenna täytynee juhlia tätäkin elämän käännekohta. 

Hatunnoston paikka vaimolle, kun väsäsi herkulliset kakut aika lailla extremeolosuhteissa.






Ei kommentteja: