maanantai 26. elokuuta 2013

Juomaveden laatu, yleisesti ottaen.

Sattuipa silmiin Tieteen kuvalehden julkaisu juomaveden laadusta. Sen olen tiennyt jo, että liian puhdas vesi ei ole lopunperin hyväksi eikä tarpeellista ihmiselle.

Jutun mukaan puhtainta on kaivovesi. Pullovesi ei yletä hanaveden tasoon mitenkään. (miksi sitä ostetaan ja juodaan yleensäkään meillä täällä Suomessa??) Maaperä suodattimena näyttää olevan ylivoimainen juttu. :)

Järvivesistä, Päijänne on keskivaiheilta juomakelpoista. Siksipä Helsinkikin haluaa sitä hanoihinsa.
Käänteisosmoosi, joka on tulossa meidän laivaan kunhan vaan ehtii asentamaan, tuottaa erittäin puhdasta vettä. Kyseeseen tässä tuleekin se, että onko kaikkea juomavettä tarpeellista suodattaa, vai voiko osa tulla ohi suodattimen, jolloin vedessä säilyy tarpeellisia "epäpuhtauksia".  Tämä täytyykin ajatella ehkä hieman toisin: Liika puhtaus juomavedessä ei olekaan hyvä juttu.

1 kommentti:

Annikki Ruutu kirjoitti...

En ole kuullut, että liika puhtaus olisi jotenkin huono asia. Mielenkiintoista. Meille ollaan hommaamassa vedensuodatinta, sillä veden laadussa on kyllä selkeästi parannettavaa. Siitä on nykyään pitkä matka vielä siihen että vesi olisi jotenkin liian puhdasta. Kiitos tästä kirjoituksesta!