torstai 15. elokuuta 2013

Maalinkatkuinen päivä

Oli ajatus lakata pesuhuoneen lattia toiseen kertaan, mutta ennen lakkausta pitäisi laittaa viemäriputket lattian alla olevaan tilaan, jossa on peräsinkoneistokin. Tilaan kuljetaan lattialuukun kautta.

Kun olin tunkenut itseni ko. tilaan, eli ahteripiikkiin, niin jostain syystä nostelin joitakin laudanpätkiä päivänvaloon. Homma levisi hieman käsistä, sillä kohta oli jo imurikin, ja puukko kädessä rapsutin ruosteita irti perse pystyssä.

Ahteripiikissä on ollut joskus vettä melkoisen paljon ja aika kauan aikaa. En tiedä miksi. Olisiko joku ottanut painolastiksi vettä ahteripiikkiin ???  Vesi on ollut vuosia, koska rauta oli ruostunut lehtimäisesti. No, hyvin ruostelevyt lähti puukolla raapimalla pois. Alla oli kyllin paksusti tervettä rautaa.

Piikin pohjalla on pilssikaivo. Kaivosta tuli maybe 3 ämpärillistä, hmm.. multaa se lienee. Aika kuivaa kuitenkin. Vuotoja ei näkynyt. Yhteensä piikistä tuli kannettua ulos n. 7 ämpärillistä ruostetta ja 3 täyttä imurillista. Imuri piti tietenkin virittää hommaan sopivaksi. Pussi pois ja vanha lakana kannen ja pöntön väliin. Tällöin koko säiliö tulee täyteen eikä tartte pussien kanssa pelleillä.

Pilssikaivosta löytyi 3 kpl kummallisia lasipurkkeja. Niissä oli jotain erikoisen näköistä nestettä. Erikoiseksi purkit tekee se, että niissä ei ole avattavaa kantta, vaan kansi on prässätty lasikaulukseen kiinni. Ilmeisesti ei ihan normaalia säilykettä ole kyseessä, ei ainakaan jäätyvää. Keulahytistä seinien välistä löytyi jokunen viikko sitten lasiampulleja, joissa oli kuminen kansi. Jotain rokotettavaa lääkettä.

No, kerta piikki tuli siivottua, niin käpäisin paikallisesta maalaisrautakaupasta ostamassa Ferreksiä. Valkoista olisin halunnut, mutta oli vain punaista tai mustaa. Suti kätöseen ja reippaita liikkeitä, teräsrakenteet muuttui punaiseksi. :) Ongelmaksi muodostui ilmanvaihto. Kopissa ei ole mitään muuta reikää, kuin tuo luukku, josta sinne kuljetaan. Puhallin ei mahtunut olemaan luukun kohdalla, koska siitä piti kulkea. Pelastukseksi osoittautui imuri, josta nakkasin kaikki suodattimet pois, ja letku piikkiin imemään ilmaa pois. :)
Punaista pintaa :) Tila on n. 3 metriä pitkä, keskikorkeus jotain 1,3 metriä. Toisessa päässä mahtuu seisomaan.
Homma loppui siihen, että kompuroidessani kaadoin maalipöntön. Heh, ja kun koitin nopealla kädenliikkeellä estää pöntön kaatumista, sain jotenkin tungettua käteni ko pöntön sisään. Käsi sitten maalissa yli ranteen.. 

Henu hio ja maalasi saunan ja pesuhuoneen venttiilit, siis ikkunat. Nyt täällä sitten haiseen ihan maalille. Muurinpohjapannun peltitynnyristä tehty teline sai kanssa valkoisen värin. Toimii muuten hyvin tuulensuojana rengaspolttimelle.

 

Ei kommentteja: