maanantai 18. marraskuuta 2013

Poliisivirus ja tuulivoimaa mielessä

Kirjoittelu on ollut  hieman katkonaista, koska töitä on pitänyt tehdä välillä. Mutta asiaan.

Tulipa läppäriin virus, toi poliisivirus. Näytölle ponnahtaa teksti, jossa Suomen poliisin logot ja kaikki. Tekstissä kerrotaan, että koneestasi löytyy lapsipornoa, ja selaimesi on lukittu poliisin toimesta. Ja sakkoa tulee ehkä 100.000 euroa + vankeuttakin ehkä. Lukituksen voi poistaa maksamalla rahaa, olikohan 100 egeä jonnekin tilille.

Aika hyvä huijaus toi.
Viruksesta on näköjään liikkeellä eri versioita. Ton poistaminen ei vaatinut sen kummempaa operaatiota, kuin koneen palauttamisen muutaman päivän taaksepäin windowsin palautustoiminnolla, ja selaushistorian poistamisen.
Ihan hyvä, ettei navigointikone ole yhteydessä nettiin.. :)

Sitten tässä kun on tätä meri-ilmaa haistellut, niin näköjään täällä tuulee aika mukavasti syksyisin. Meinasinkin hommata tuuliropellin latailemaan akkuja. Mutta hintatasoa tutkiessa huomasin suomalaisten hintojen pomppivan ihan miten sattuu. Pahimmillaan yli 10 €/ watti. Halvin tällä hetkellä pikaisen katselun jälkeen on ehkä 3 €/watti.
aika iso haitari. Etsiskelen jotain 300-500 watista valmista laitetta säätimineen.
Kiinasta saa halvalla (siis noi suomessakin myytävät on pääsääntöisesti kiinalaisia), jopa 0,5 € / watti. Tilaukset/toimituksetkin kuulemma toimii hyvin. Palaan asiaan, kun saan hommattua ropellin. :)

Ei kommentteja: