lauantai 23. marraskuuta 2013

Kodinhoitohuone, sekä muuta käsien heiluttelua.

Herra Muu tuli kylään, ja puuhailtiin kaikenlaista pientä. Kodinhoitohuone, tai mikä tuo wc:n eteinen nyt onkaan, tuli astetta valmiimmaksi.
Pesukone asentui paikalleen. Vesijohdot vetäistiin konehuoneesta pesualtaalle ja pesukoneelle. Viemärit ja pientä muutakin. Tämä tilahan on alunperin suihkuhuone, johon käynti oli vain ulkokautta. Tuo valkoinen kahva tuossa oikealla seinällä on alkuperäinen. Lattia on betonia, ja siinä on lattiakaivo. Kaivo jätettiin käyttöön, jos vaikka pesukone alkaa vuotamaan.
Lattialle tuli muovimatto, koska se on jalalle mukavan lämmin. Tuon lattiakaivon kanssa oli hieman puuhaa. Maton asennusrengas leikattiin pyöreästä muovisesta tötteröstä, ja sen sisään leikattiin toi ritilä. Tuli aika söpö. :) Kaapisto saanee ovet vielä, ja lakkaa päälleen. Vastoinkäymisiin voisi lukea tuon vesihanan, joka alkoi vuotamaan vivun juuresta. Muutoin kaikki sujui mukavasti.

Sitten iltapäivällä heiluteltiin käsiämme sen verran, että saunan lauteiden alle seinälle ilmestyi lämpöpatteri. Toi patteri on messin entisiä pattereita, ja alunperinhän toi on käyttövesipatteri. Putkitettiin 12 millin pex-putkella ahteripiikin katossa olevista pesuhuoneen patterin putkista haaroittamalla.

Toi käyttämämme pex ei ole happidiffuusiosuojattua, eli ei radi-laatua. Siitä menee hieman happea läpi, ja sitten muut patterit ja kattila saattaa ruostua pikkuhiljaa. Ruostuminen on kuitenkin niin hidasta, että läpireikiä ei tule. Ainoa ongelma on se, että lämmitysjärjestelmä sakkaantuu rautasakasta pikkuhiljaa. Patteriventtiilit tukkeentuu/jumittuu. Mutta tähän on lääke, jonka olen jo 15 vuotta sitten keksinyt. Lämmitysverkoston puhdistaminen kavitaatiopesulla. Joten en ole huolissaan asiasta..

Sitten eilen illalla toi Kiinalainen super-power-professional-craft- ja kaikki muutkin mainonnassa käytetyt laatusanat omaava aggregaatti sanoi viimeiset sanansa.
Vajaan parin kilowatin kuormalla se kävi 15 minuuttia, ja sitten hyytyi. Ilmeisesti siitä paloi pakoventtiili, koska startatessa tuntuu potkivan pakoputkeen aika paljon. Puristuksia ei juurikaan ole, kun tulpan reiässä pidin peukaloa kokeeksi. Ja tulppa oli aika valkoinen, eli laihaa ja kuumaa siellä pytyssä on ollut. Joskaan ei nykyisillä polttoaineilla ihan noita silmämääräisiä seossuhteen arvioita pysty enään tekemään kuten ennen.

Heh, toi kesti 5 kuukautta. Odotin, että siitä leviäisi kampiakselin petilaakerit, koska piti jo aikamoista rousketta/kohinaa. Tunteja on tainnut laitteeseen tulla arviolta vajaa 500. Aika turha tuote.. Jäähän tosta tuo generaattoriosa vielä, saisikohan siitä tuulivoimaa.. täytyy miettiä. :)

Tämän kiinalaistuotteen leviämisen johdosta heiluteltiin käsiä sen verran, että tehtiin uudet maasähkökaapelit. Nyt Suukkon tulee Porin energian kaapista maasähköä. :) Uudet kaapelit  oli aika arvokkaat. MMJ 5 x 2,5 mm2 kumikaapelia (16 A voimavirta), 5 egee metri. Meni reilu 30 metriä. Päät löytyi omasta takaa. Maasähkön kytkemisestä ja maadoittamisesta tuli höpötettyä aika paljon jokunen kuukausi sitten.

Ei kommentteja: